Mor Lahana Salatası Tarifi

Hem rengiyle hem lezzeti ile sofraları şenlendiren mor lahana salatası nasıl yapılır? Yemeklerin yanına yakıştığı gibi tek başına da enfes bir öğün olan mor lahana salatası damaklarınızı şenlendirecek. İşte mor lahana salatası tarifi.

01.07.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-11:09)

Salataların içinde kullanılabileceği gibi tek başına da salata olabilen mor lahana, sofralara nasıl renk katar? İşte mor lahana tarifi sizlerle.

MOR LAHANA TARİFİ  

Malzemeler; 1 adet küçük boy mor lahana, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı konserve mısır, 2 adet salatalık turşusu, 2 tutam dereotu, 1 diş sarımsak, 2 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez, 1 tutam tuz. 

Yapılış aşaması; Lahanayı iyice yıkayın ve iri parçalara böldükten sonra mutfak robotundan çekin. Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kıyılmış lahanaları bu yağda yaklaşık 10 dakika  kavurun. Kavurduğunuz lahanayı soğuduktan sonra derin bir kaseye alın ve üstüne sarımsağı rendeleyin. Sonrasında doğranmış salatalık turşusunu, mısırı, doğranmış dereotunu, yoğurt, mayonez ve tuzu da ilave edin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da koyun. Güzelce karıştırma işleminden sonra ikram edebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal