Bal Kabağı Çorbasının Tarifi

Bal kabağı, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Genellikle tatlı yapılarak tüketilen bu sebzenin, çorbasını hiç denediniz mi? Cevabınız hayırsa denemenizi öneririz.

Bal Kabağı Çorbasının Tarifi

Bal kabağı, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Genellikle tatlı yapılarak tüketilen bu sebzenin, çorbasını hiç denediniz mi? Cevabınız hayırsa denemenizi öneririz. İşte Hem lezzetli hem de sağlıklı bal kabağı çorbasının tarifi...

Gerekli malzemeler;

-1 yemek kaşığı saf tereyağı,

-1 bardak doğranmış soğan,

-4 bardak küp kesilmiş balkabağı,

-1 büyük sakız kabağı,

-1/2 çay kaşığı toz kakule,

-1 çay kaşığı toz rezene,

-1/4 çay kaşığı acı kırmızıbiber,

-1/4 çay kaşığı toz kişniş,

-2 çay kaşığı kimyon tohumu,

-2 yemek kaşığı küp kesilmiş taze zencefil.

Yapılışı;

Soğanları yarı saydamlaşıncaya kadar zencefil dışındaki baharatlarla saf tereyağında soteleyin. Küp kesilmiş balkabağı, doğranmış zencefil ve dilimlenmiş sakızkabağını düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 6 bardak su ekleyin. Soğanları ve baharatları çorbaya katın ve balkabağı yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderi ile püre haline getirin. Damak zevkine göre biraz daha saf tereyağı ve deniz tuzu ekleyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri