Evde Diş Macunu Yapımı

Marketlerden satın aldığımız diş macunları kimyasal içerikli olduklarından sağlıksız olarak nitelendirilir. Eğer evde kendi doğal diş macununuzu kendiniz yapmak isterseniz, tam size göre bir tarifimiz var.

15.01.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-14:20) Evde Diş Macunu Yapımı

Marketlerden satın aldığımız diş macunları kimyasal içerikli olduklarından sağlıksız olarak nitelendirilir. Eğer evde kendi doğal diş macununuzu kendiniz yapmak isterseniz, tam size göre bir tarifimiz var. İşte detaylar....

Diş temizliği sağlığımız için çok önemli bir etkendir. Günlük bakımı iyi yapılarak doktorların tavsiye ettiği bir şekilde fırçalama işleminin yapılması gerekir. Peki ya diş macunu seçimi? Eğer diş macununuzu evde doğal yöntemlerle kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.

SAĞLIKLI VE BEYAZ DİŞER 

Diş beyazlatma bitkilerinden biri de zerdeçaldır. Zerdeçal, dişlerinizi inci gibi parlatmaya ve plakların önlenmesine yardımcı olur. Çünkü zerdeçal tozu iltihap önleyici ve anti-mikrobik özelliklere de sahiptir. Hindistan cevizi yağı, dişleri ve diş etlerini güçlendirir, diş çürümelerini önler. Kabartma tozu ise dişlerinizi temizleyen ovma etkisine sahiptir.

Zerdaçallı diş macunu için gerekli malzemeler;

- 1 çay kaşığı toz zerdeçal

- 1 yemek kaşığı kabartma tozu

- Yeteri kadar Hindistan cevizi yağı

Yapılışı;

Zerdeçal ve kabartama tozunu bir kaba koyun ve macun kıvamını alana kadar Hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Ev yapımı diş macununuz hazır!

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal