Saç Bitinden Kurtulmanın Yolu

Saçta oluşan bitler, özellikle çocuklarda görülür ancak kadınlarda da çok sık karşılaşılan bir problemdir. Saçlar iyi yıkanmadığı için oluşan bitlerden, evde hazırlayacağınız bazı yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

15.01.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-13:48) Saç Bitinden Kurtulmanın Yolu

Saçta oluşan bitler, özellikle çocuklarda görülür ancak kadınlarda da çok sık karşılaşılan bir problemdir. Saçlar iyi yıkanmadığı için oluşan bitlerden, evde hazırlayacağınız bazı yöntemlerle kurtulabilirsiniz. İşte saç bitinden kurtulacağınız yöntem...

KAN EMEREK YAŞAMINI SÜRDÜRÜR

Saçta oluşan bit, diğer adıyla pedikulozis; genellikle 6 ayaklı olan, dişi ve erkek cinsleri bulunan, kan emerek yaşamını sürdüren bir parazittir. Bu parazitler sadece saçta değil, kaşlarda kasıklarda veya belirli bölgelerde görülebilir. Açık havada 2-3 gün yaşayabilen bitler, uzun süreli hayatta kalabilmek için saç diplerinde görülme ihtimali çok yüksektir. belirli aralıklarla baş derisine kafalarını sokup kan emerler. Bulundukları yerlerde yumurtlama da yapan bu parazitlerin yavrularına sirke adı verilir. Kahverengi olan bu parazitler, kısa süre içinde 100 kata kadar sayılarını çoğaltabilirler. Bitlerin çoğalma oranları, bulundukları ortama göre değişiklik gösterir.

Bitleri yok eden yöntem için gerekli malzemeler;

- Vazelin

- İnce dişli bit tarağı

- Şampuan

Yapılışı;

Vazelin bitleri yok edebileceğiniz en etkili maddelerden biridir. Bol miktarda vazelini alıp saç diplerinize sürün. 1 saat bekletin ve bit tarağı ile tarayın. Sonrasında saçlarınızı şampuanla yıkayıp durulayın. Bu işlemi bitene kadar uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal