Avokado Yağı Cilde Yararları

Çok vitaminli bir meyve olan Avokado, birçok rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Tatlı-ekşi bir tadı olan Avokado, yağı ile de çok faydalıdır. Sıcak iklim bölgelerini seven avokado, son yıllarda ülkemizde de daha çok tüketilmeye başladı. Peki, Avokado yağı cilde yararları nelerdir?

22.06.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:35) Avokado Yağı Cilde Yararları

AVOKADO YAĞININ CİLDE FAYDALARI VAR MI?

Tam bir vitamin bombası olan Avokadonun insan sağlığına birçok yararı bulunuyor. Avokado yağının cilde faydaları ise cilt sağlığına ve estetik görünümüne dikkat edenler için yoğun olarak araştırılan konular arasında bulunuyor.

Avokado yağının yararları şunlardır:

  • Avokadonun çok besleyici; cilt için güçlendirici bir içeriği vardır
  • Cilt sorunları için çok etkili olan C ve E vitamini de içerir
  • Cildi yenilemek için en iyi meyvelerden biridir
  • Cilt lekelerine kısa sürede etki eder
  • Cildinizi dış etkenlere karşı korur
  • Antioksidan özelliği vardır ve yaşlanmayı geciktirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Sivilce, akne gibi problemlere karşı hem sorun giderici hem de önleyici etki yapar
  • Egzama türü cilt rahatsızlıklarında da Avokado yağı kullanılabilir
  • Gözaltı morluğu sorunu olanlar Avokado yağından faydalanabilirler

Avokado yağı cilt için en iyi bitkisel kaynaklar arasındadır. Soğuk pres ile üretilen avokado yağı, zeytinyağının üretim şekline benzer biçimde elde edilir.

AVOKADO YAĞI CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR?

Avokado yağı cilde yararları görüldüğü gibi çok çeşitlidir. Cilt için zengin ve besleyici olan Avokado meyvesinden elde edilen yağı, cilt için birçok şekilde kullanabilirsiniz.

Cildin en hassas yerlerinde bile Avokado yağı güvenli biçimde kullanılabilir. Alerjik bir durum oluşmasına karşın küçük bir alana Avokado yağı/maskesi sürüp 24 saat bekleyebilirsiniz.

Cilt için en etkili Avokado yağı kullanma tekniği ise masajla yağı cilde yedirmenizdir. Saydığımız yararları cildinizde görmek için doğru teknikle iyi bir masajla uygulamayı gerçekleştirmelisiniz.

Avokado yağını parmaklarınızın ucuna sürün ve hafif hafif daireler çizerek yağı cildinize uygulayın. Bu yağ gözaltı gibi hassas bölgelerde bile kullanılabilmektedir.

AVOKADO YAĞININ CİLDE İYİ GELEN İÇERİKLERİ NELERDİR?

Avokado yağının içeriğini daha detaylı olarak belirtecek olursak bu yağın içinde B1, A, B2, B5, E ve D vitaminleri bulunur. Doymamış yağ asidi içeren bir bitkisel kaynaktır.

Aynı zamanda Avokado yağı potasyum ve protein de içeriyor. Tüm yararlı içerikleri cilt sağlığı ve aynı zamanda saçlar ve genel sağlık için olumlu etkiler yapıyor.

AVOKADO YAĞI CİLT MASKESİ NASIL YAPILIR?

Avokado yağı cilde yararları çok fazladır; kozmetik ürünlerde de bu nedenle Avokado yağı sıkça kullanılıyor. Birçok bakım kremi avokado yağı içermektedir.

Avokado yağı maske gibi kullanılmak zorunda da değildir; günlük nemlendirici olarak bu bitkisel kaynaktan faydalanabilirsiniz.

Avokado yağını zeytinyağına eklemek en güzel cilt karışımlarından birini oluşturur. Yasemin ve lavanta yağlarından da biraz katabilirsiniz.

Maske yapmak isterseniz avokadoyu ezin ve 2 yemek kaşığı avokadoyu bir kaba koyun. Üzerine de bir çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı portakal suyu ekleyin. Karışımın püf noktası iyi karıştırılmasıdır. Cildinize sürün ve 20 dakika bekleyip, ılık suyla yıkayın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal