Aspir Yağının Cilde Yararları

Hafif bir taşıyıcı yağ olan Aspir yağı, birçok özelliği ile cilde yararlıdır ve çoğu kez aromaterapilerde de diğer yağlarla karıştırılarak kullanılır. İşte Aspir yağının cilde yararları ile ilgili detaylar!

22.06.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:26) Aspir Yağının Cilde Yararları

ASPİR YAĞI CİLDE NE FAYDALAR SAĞLAR?

Aspir yağının cilde faydaları bu yağın estetik sektöründe dikkat çekmesini ve yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır. Ciltle ilgili birçok problemde Aspir yağından yararlanabilirsiniz.

Aspir yağının cilde olumlu etkileri şunlardır:

  • İçeriği ile cildi nemlendirir
  • Cilt dokusunun daha yumuşak olmasını sağlar
  • Ciltteki sivilce ve akne problemlerinde etkili bir yağdır
  • Egzama tedavilerinde aspir yağından faydalanılmaktadır
  • İltihaplı ve kuru cilde uygulanabilir
  • Cilde oldukça yararlı olan E vitamini içerir
  • Kırışıklıkları azaltır; cildi daha genç gösterir

Aspir yağı dermatolojik ürünlerde de tercih edilmektedir.

ASPİR YAĞI CİLT VE BAKIM ÜRÜNLERİNDE KULLANILIYOR MU?

Aspir yağının cilde yararları estetik ve güzellik sektöründe de fark edilmiştir; bu nedenle piyasada birçok cilt bakım ürününde Aspir yağı kullanılır.

Şu an için en faydalı bitkisel yağlardan biri Aspir yağıdır. Aspir; turuncu ve sarı çiçekleri bulunan, ince uzun yapraklara sahip bir bitkidir. Eski Mısır’da ortaya çıkmıştır ve tarihi 4000 yıl öncesine dayanır.

Aspir bitkisinde %45 civarında yağ vardır. Antioksidan özellikli olması da ciltle ilgili birçok bakım ürününde kullanılmasını sağlar. Yaşlandırmayı geciktirir, anti-aging etkisi yapar.

ASPİR YAĞI CİLT ÇATLAKLARINA İYİ GELİYOR MU?

Aspir yağı yararları arasında cilt çatlaklarına iyi gelmesi de bulunuyor. Cilt çatlaklarını gidermek ya da azaltmak estetik ve güzellik alanında en zorlu alanlardan biridir.

Cilt çatlakları özellikle hamilelik döneminde ortaya çıkıyor ve sonrasında kadınların en çok şikayet ettikleri sorunlardan biri haline geliyor. Çatlakları oluştuktan sonra yok etmek pek kolay değil. Aspir yağı ise çatlaklara karşı etkili bir bitkisel yağdır.

Çatlaklar hızlı kilo alma-verme kaynaklıdır; Aspir yağının bu sorunda hızlı etki yaptığı bulunmuştur.

ASPİR YAĞI CİLDE NASIL SÜRÜLÜR?

Aspir yağının cilde yararları çok çeşitlidir. Cilt bakım ürünlerine, kremlerine bu yağı sürerek kullanabilirsiniz. Genellikle yağın seyrekleştirilmesi için diğer krem, bakım ürünleri ve yağlarla karıştırılması daha uygun bulunur.

Aspir yağı düzenli olarak kullanılırsa cildin temiz ve sağlıklı durumunu muhafaza etmesini sağlar. Böylece sadece var olan sorunların giderilmesi için değil olumsuzlukların çıkmasını önlemek için de cilt bakımında tercih edilir.

Özellikle akne ve sivilcelerin çıkmasını önlemek için krem ve maskelerin içine aspir yağı karıştırabilirsiniz. Gözenekler temizlenir; cilt canlanır ve dirileşir. Ölü deriden kurtulmak için de aspir yağından faydalanabilirsiniz.

Ciltteki kuru bölgeleri nemlendirerek, sağlıklı olmasını ve görünmesini sağlar. Doğal parlaklık ve yumuşaklık elde edilir. Aspir yağının cilt üzerinde birçok olumlu etkisi vardır; bu nedenle yalnızca yüz ve boyun cildinde değil, tüm vücutta da kullanılır. Aromaterapilerde en çok tercih edilen etkili doğal yağlardan biridir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal