Ananas Suyunun Güzelliğe Faydası

Ananas ve ananas suyu, içerdiğinde bulunan A ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum gibi elementler ve az yağ oranı sayesinde size sağlıklı bir beslenme alternatifi sunarken, bağışıklığınızı güçlendirmeye ve cildinizi güzelleştirmeye de yardımcı olur. Ananas suyunun güzelliğe faydaları nelerdir? İşte detaylar…

22.06.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:00) Ananas Suyunun Güzelliğe Faydası

ANANAS SUYU CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Ananas suyu, sahip olduğu bromelain enzimi sayesinde cildinizdeki ölü derilerin kaybolmasına yardımcı olmaktadır. Ananas suyu maskesi yaparak, cildinizin daha sağlıklı ve ışıltılı görünmesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken, ananas parçalarını ve suyunu yüzünüze sürerek beş dakika boyunca bekledikten sonra yüzünüzü yıkamaktır. Yalnız bu maskeyi sık periyotlarda yapmamalısınız, ananas suyu asitli yapısı nedeniyle cildinizde bazı reaksiyonlara sebep olabilmektedir.

ANANAS SUYU İLE DUDAKLARINIZI DOLGUNLAŞTIRABİLİRSİNİZ

Ananas suyu, hindistancevizi yağı ve beyaz şeker kullanarak hazırlayacağınız karışımı dudaklarınıza masaj yaparak uygulayabilir ve birkaç dakika beklettikten sonra silebilirsiniz. Böylece dudaklarınız daha dolgun ve parlak görünecektir. Yalnız, dudaklarınız çatlamışsa dikkat! Ananas suyu bu durumda biraz canınızı yakabilir.

ANANAS SUYU CİLDİNİZDEKİ SİVİLCE LEKELERİNİ VE YARA İZLERİNİ AZALTIR

Ananas suyu içmek cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda ananas suyunu doğrudan yüzünüze maske şeklinde uygulayarak sivilce izlerinizden kurtulabilirsiniz. Ananas suyunun aynı zamanda yeni sivilce oluşumunu engellediği bilinmektedir.

ANANAS SUYU BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİR

Güzelliğin ve sağlıklı bir cildin sırlarından bir tanesi, tıkır tıkır işleyen bir vücut sistemine sahip olmaktır. Ananas suyu, antioksidan niteliğiyle vücudunuzdaki toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur, bağışıklığınızı ve sindirim sisteminizi güçlendirir. Vücutta açılan yaraların iyileşme süresi de genellikle bağışıklık sisteminin güçlülüğü ile doğru orantılı olarak ilişkilendirilmektedir. Düzenli olarak ananas suyu tükettiğiniz zaman vücudunuzdaki yaraların daha çabuk kapandığını ve kalan izlerin azaldığını gözlemleyeceksiniz.

ANANAS SUYU SİYAH NOKTALARIN KÜÇÜLMESİNE YARDIMCI OLUR

Yüzünüze sürüp 5-8 dakika bekleteceğiniz ananas suyu, diğer cilt güzelliklerini ortaya çıkarmanın yanında antioksidan içeriğiyle siyah noktalarınızın küçülüp gözden kaybolmasına yardımcı olacaktır.

ANANAS SUYU KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR

Günümüzde, güzelliğin en temel öncüllerinden bir tanesi, fit bir görünüme sahip olmaktır. Bazı besinler, lifli yapısı ve içerdiği yağ oranının az olmasıyla, kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Bu doğal besinlerden bir tanesi de ananastır.

Ananas suyu, açlık duyunuzu bastırarak size uzun süreli bir tokluk hissi yaşatmaktadır. Aynı zamanda sindirim sisteminizi düzene sokarak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

ANANAS SUYU TIRNAKLARINIZIN DAHA SAĞLIKLI GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Ananas suyu, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, bu maddelere ihtiyaç duyan tırnaklarınızın kısa sürede sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Tırnaklarınızın ve tırnak etlerinizin kuruluğunu engeller.

DAHA SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN ANANAS SUYU

Saçlarınız, fazla güneş ışığına maruz kalmaktan yıprandıysa, çözümlerden bir tanesi ananas suyu! Saçların kendini yenilemesi ve sağlıklı görünmesi için gereken vitamin ve mineral varlığıyla ananas, diğer güzellik faydalarının yanında size daha güzel saçlar vaat ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal