7 Doğal Makyaj Çıkarıcı

Doğal makyaj çıkarıcı nasıl yapılır? sorusuna 7 doğal makyaj çıkarıcı tarifi ile yanıt verdik. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

22.06.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:24) 7 Doğal Makyaj Çıkarıcı

Piyasadaki geleneksel makyaj temizleyici ürünler, nemli kalması gereken cildin doğal yağlarını yok eden sert kimyasal bileşenler içerebilir. Bu sebeple günümüzde hemen her bayan Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri konusunda araştırma ve uygulama yapmaktadır.

7 Doğal Makyaj Çıkarıcı

Doğal temizleyiciler hem ekonomik olmaları hem de cildin nem dengesini korumaları bakımından tercih sebebidir.

Bal ve Karbonat
Bal ve Karbonat tozu kombinasyonu, mükemmel makyaj temizliği ve peeling yapma özelliği ile bilinir. Bu iki öğe bir araya getirildiğinde, karışım sadece yüz makyajını temizlemekle kalmaz, aynı zamanda siyah noktaların da dökülmesini sağlar.
NOT: Bu yöntem, hassas cilt bölgelerini tahriş edebileceğinden, göz bölgesinde kullanılmamalıdır.

Bebek Yağı
Bebek yağı, kadınların makyajı temizlemek için kullandığı ilk en kolay üründür. Maskara da dahil olmak üzere inatçı göz makyajını hızla çıkarmak için pamuk üzerine birkaç damla damlatılır ve makyaj temizlenir. Temizlikten sonra ciltteki yağlar temiz pamuklu bir bez yardımı ile çıkarılır.

Süt
Kalsiyum ve vitamin bakımından zengin süt son derece besleyici fakat aynı zamanda cilt için çok temizleyici olan süt tüm dünyada yüzyıllardır kullanılmaktadır. Bir pamuk topu sütün içine batırılır ve göz çevresi temizlenir, ardından ılık suyla durulanır. Bu, göz makyajını nazikçe çıkarmanın harika bir yoludur.

Yoğurt
Yoğurt probiyotikler açısından zengin ve aynı zamanda cilt için inanılmaz besleyicidir. Bir çorba kaşığı miktarında yoğurt yüze ve gözün her tarafına yayılır. Makyajı yoğurtla çıkarmak için ılık suyla ıslatılmış bir pamuklu bez kullanılır.

Avokado
Cildin hemen üzerindeki yağa ulaşmak için avokado hamuru yapılır. Avokado yüz maskesi ve masajı için harika bir seçenektir. Sadece kahve telvesi veya şeker ve bir miktar limon suyu eklenerek yapılan temizleyici maske cildi taze ve parlak gösterecektir.

Hindistancevizi veya Zeytinyağı
Hindistan cevizi yağı, tüm gün dudak rengi de dahil olmak üzere daha ağır makyajı çıkarmak için harika ve cilt için de son derece besleyici ve nemlendiricidir. Tüm cilt tipleri için de harika ve inanılmaz iyileştirici özelliklere sahiptir. Yağ bazlı olması nedeniyle, hindistancevizi yağı özellikle su ile çıkarılamayan makyajı temizlemede çok başarılıdır. Zeytinyağı da inatçı makyajı rahatça çıkarmanın en kolay yoludur.

Mikrofiber havlu
Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri içinde belki de en basiti mikrofiber havlu kullanımıdır. Evde hiçbir temizleyici ürün bulunmuyorsa sadece ılık suyla ıslatılmış microfiber havlu kullanarak makyaj temizlemek mümkündür. Ancak ilk fırsatta doğal ürünlerle cildi desteklemek önerilir.

Salatalık
Bir macun haline getirilmiş salatalık (belki de biraz yoğurtla karıştırılmış) son derece sakinleştiricidir ve göz makyajını çıkarmak için harika bir yoldur. Yapılan bir ankete göre bayanların %60’ı göz makyajı temizliğinde salatalık kullanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal