Ananas meyvesi, 4-5 gün boyunca 80 derecede saklanabilir. Eğer ananaslar dilimli halde ise, alüminyum folyoya sarılır. Bu şekilde buzdolabında 2-4 gün arasında, ananas meyvesine buzdolabı içerisindeki diğer gıdaların kokuları sinmeden, tazeliği korunarak muhafaza edilebilmektedir.

ANANAS SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ananas meyvesini seçerken, yaprakları koyu yeşil olup, en geniş ve büyük olan meyve seçilmelidir. Yaprak rengi ne kadar koyu ise, ananas meyvesi o kadar tazedir. Dışında zedelenme olan ananas meyvesi seçilmemelidir. Meyvenin kabukları çabuk soyulmuyor ise meyve olgunlaşmamıştır. Kabuk yumuşak ise meyve olgundur.

ANANAS MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

100 gram ananas meyvesinde 50 kalori bulunmaktadır. İçerisinde A, B, C, E vitamini, demir, fosfor, kalsiyum, bromelain enzimi, manganez, potasyum, magnezyum ve B6 gibi bir çok yararlı vitamin, mineral ve enzimler barındırır.

  • Göz ve cilt sağlığını korur. Ciltteki kollagen oluşumunu destekler, nemlendirir.
  • Saç ve tırnakları güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini düzene sokup iltihaplanmaları engeller. Kansere karşı korur.
  • Tansiyon dengesini düzenler. Kanı inceltir, kandaki yağ oranını düşürüp kan akışını hızlandırır.
  • Damar tıkanıklığından, diyabete bağlı kalp hastalığından, solunum yolu rahatsızlıklarından vücudu korur. Selülit tedavisinde kullanılır.
  • Diş etlerini hastalıklara karşı korur.
  • Bağırsakları çalıştırarak kabızlık oluşumunu engeller. Gebelik döneminde kilo artışına engel olmak için ananas tüketilebilir.
  • Vücutta birikmiş olan ödemi atmaya yardımcı olur.

Ananas katabolik bir besindir. Ananasın sindirilmesi için, besinin kalori değerinden daha fazla kalori yakılır. Bu yüzden zayıflama konusunda büyük rol oynar.

ANANAS MEYVESİ NASIL YENİR?

Ananas meyvesinin üst kısmında bulunan yapraklı kısmı bıçakla kesilir. Daha sonra boylamasına 4 parçaya ayrılır, meyvesi kabuğundan ayrılacak şekilde dilimlenir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın