Ahşap Kaşıkları Nasıl Temizlemek Gerekir?

Tahta kaşıklar mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan. Hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı bakımından neredeyse hepimizin mutfağında yer alıyor. Tüm bunların yanında tahta kaşıklar hijyeni en zor ürünlerden. Peki tahta kaşıkları nasıl temizlemek gerekir gelin birlikte öğrenelim.

30.04.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-11:34)

Tahta kaşıklarınızı ya da malzemelerinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunduğunu biliyor muydunuz?Tahta kaşık bakımında dikkat edilmesi gereken püf noktalarını sizin için derledik.

BULAŞIK MAKİNASINA ATMAYIN 

Tahta ürünleri temizlerken ılık su ve bulaşık deterjanı kullanmalısınız.Bulaşık makinesine de atarak temizleyebilirsiniz. Fakat tahta kaşıklarınızı bulaşık makinasına atmak onların ömrünü kısaltacaktır. Bu sebeple elinizde yıkamaya özen göstermelisiniz. 

ZEYTİN YAĞI İLE OVALAYIN 

Tahta kaşıkları düzenli olarak yağlayın. Bu zeytinyağı için ters bir tepkime yaratacaktır. Üzerindek kirli atıkların kolay bir şekilde temizlenmesine yardımcı olacaktır. 

TAHTA KAŞIK KOKUSU NASIL GEÇER?

Tahta kaşıklar kokuyu hemen hapseder. Kokuyu çıkarmak için karbonatlı suyun içerisinde bekletin ya da sirkenin içerisinde de bekletebilirsiniz. Bu şekilde kokunun kolaylıkla çıktığını fark edeceksiniz. 

TAHTA KAŞIK NE ZAMAN ATILMALIDIR?

Tahta kaşıklar atılması gereken zamanı belli eder. Çatlayıp kırılmaya başladığı zaman kaşıklarınızı daha fazla mutfakta tutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal