Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak İp Uçları

Mutfakta işlerinizi halletmeniz çok mu uzun sürüyor? Bu süreyi kısaltacak yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte mutfaktaki işlerinizi kolaylaştıracak yöntemler...

26.01.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-15:04) Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak İp Uçları

Mutfakta işlerinizi halletmeniz çok mu uzun sürüyor? Bu süreyi kısaltacak yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte mutfaktaki işlerinizi kolaylaştıracak yöntemler...

Ağlatan Soğana Son!

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını istemiyorsanız işlemi kesme tahtasına limon suyu sürdükten sonra yapın. Farkı göreceksiniz. Sopan doğramanın bir kolay yöntemi daha var. Soğanı doğramadan önce bir süre buzlukta bekletip soğutursanız soğan soymak ve doğramak gözlerinizi hiç yaşartmaz.

Köfteleriniz Kurumasın

Köfte, özellikle de hamburger köftesi pişirirken kurumasından şikayetçiyseniz köftenin üzerinde bir parça buz tutun ve pişerken sürekli nemli kalmasını sağlayın.

Cherry Domatesler Dert Olmasın

Cherry domatesleri ikiye bölmek oldukça zor çünkü bir hayli küçükler. Bu durumu kolaylaştırmak için iki tabağın arasına koyup kesmeniz yeterli olacaktır.

Sarımsağın Sırrı

Sarımsak soymak da zahmetli bir iş. Soymadan önce çok kısa bir süre mikrodalga fırında tutarsanız kolayca soyulduklarını göreceksiniz.

Balıklar Tavaya Yapışmasın

Balıklar pişirirken tavaya ya da ızgaraya kolayca yapışır ve alırken de dağılır. Bunu önlemek için balıkları pişirirken limon dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üstelik bu şekilde limonun verdiği güzel aromaya da sahip olacaklar.

Kekler Kalıpta Kalmasın

Kullandığımız kek kalıpları yapışmaz yüzeye sahip olsalar da pişirdiğimiz kekler kalıptan çok zor çıkıyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka kalıba yağlı kağıt sermelisiniz.

Muzlar Hemen Çürümesin

Muzlar çok çabuk çürür ve ziyan olur. bu yüzden muzun sap kısmına alüminyum folyo sararak daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Kurabiyeleriniz Bayatlamasın

Kurabiyelerinizin daha uzun süre taze kalmaları için kavanozun içine bir elma dilimi koyabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal