Ağız Kokusuna İyi Gelen Besinler

Ağız kokusu probleminiz varsa, dişlerinizi fırçalamanıza rağmen hala ağzınız kokuyorsa dikkat! Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız kokusunu ortadan kaldıracak tavsiyelerde bulundu.

29.01.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-17:19) Ağız Kokusuna İyi Gelen Besinler

Ağız kokusu probleminiz varsa, dişlerinizi fırçalamanıza rağmen hala ağzınız kokuyorsa dikkat! Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız kokusunu ortadan kaldıracak tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...

Yoğurt

Probiyotiklerden zengin her türlü yiyecek ve içecek (özellikle de yoğurt) düzenli tüketildiğinde ağız kokusunu azaltmada önemli bir yer tutar.

Elma, Armut ve Havuç

Bu besinler, içerdikleri lif sayesinde tükürüğü temizler, nefesi tazelerler.

Karanfil

Karanfil çiğnemek, herkesin bildiği en etkili ve en ucuz ağız kokusu giderme yöntemlerinden birisidir.

Tarçın

Tarçın çiğnemenin veya tarçınlı içecekler tüketmenin ağızdaki bakterilerle mücadelede işe yarayabileceği biliniyor.

Peynir

Yapılan araştırmalar yemekten hemen sonra yenilen peynirin, ağız ortamındaki asit düzeyini azalttığını ve bu sayede çürük oluşumunu engellediğini gösteriyor. Ayrıca peynir yemek, koku oluşumunun da önüne geçiyor.

Bol Su Tüketmek

Sık ve bol su içmek, ağız kokusunu azaltmada etkilidir. Bol su içmek, özellikle tükürüksel ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

Limon

Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.

Kahve

Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.

Nane ve Maydanoz

Çiğ olarak tüketeceğiniz birkaç yaprak nane veya birkaç dal maydanoz, nefesinizi doğal olarak temizlemede etkilidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal