Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak Öneriler

Kilo vermek için yapılması gerekenlerden biri de spordur. Yağ yakmak için spor yapmak önemlidir. Spor Eğitmeni Gökhan Çakıroğlu, kilo vermeyi kolaylaştıracak ip uçlarından bahsetti.

29.01.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-17:08) Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak Öneriler

Kilo vermek için yapılması gerekenlerden biri de spordur. Yağ yakmak için spor yapmak önemlidir. Spor Eğitmeni Gökhan Çakıroğlu, kilo vermeyi kolaylaştıracak ip uçlarından bahsetti. İşte detaylar...

Sağlıklı Beslenmek Şart
Egzersiz yapmak bu yoldaki en büyük yardımcınız. Yağ yakmak istiyorsanız düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Harcadığınız kalori aldığınız kaloriden daha fazla olmalı. Temel kural bu! Dikkat etmeniz gerekenlerden biri de egzersiz sonrası oluşacak açlık hissi. Bununla da sağlıklı küçük atıştırmalıklarla başa çıkabilirsiniz.

Kalori Hesaplamayı Unutmayın
Kilo verme serüveninin temel prensibi aldığıniz kalorileri tüketmen. Kalorisi eşit iki yiyeceğin besin değerleri de eşit demek olmuyor. Her zaman yağ ve şeker oranı düşük ve daha uzun süre tok tutacak besinleri tercih etmelisiniz.

Belirli Aralıklarla Tartılın
Diyet ve egzersiz programının işe yarayıp yaramadığını görebilmenin en iyi yolu tartılmaktır. Belirli aralıklarda tartılarak en sağlıklı sonucu alabilirsiniz. Oluşturacağıniz bir tablo hem sizi motive edecek hem de ne kadar ilerlediğinizi görmenize yarayacak.



Stresten ve Uykusuzluktan Kaçının
Yorgun ve stresli olduğumuzda vücudumuz kortizol salgılamaya eğilimli oluyor. Kortizol salgılanması ise canımızın karbonhidrat çekmesine sebep oluyor ki, bu da diyette en istemediğimiz durumlardan biri. Bu süreçte uyku düzeninize çok dikkat etmelisiniz. Uykunuzu yeteri kadar alamamanız, açlık hissi ile doğrudan ilişkili bir hormon olan grelinin salgılanmasını tetikliyor. Ayrıca doygunluk ve tokluk sinyali veren leptin hormonunu baskılıyor. Bu da demek oluyor ki diyetin en büyük düşmanlarından ikisi stres ve uykusuzluk.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal