20 Temmuz 2019
  • Istanbul 23.89°
  • Ankara 18°
  • Izmir 24°
İmsak 03:50
Güneş 05:41
Öğle 13:15
İkindi 17:13
Akşam 20:39
Yatsı 22:23
BIST101.849
Dolar5,6592
Euro6,3832
Altın259,35

5 Dakikada Yapabileceğiniz Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi!

Yaz aylarının da başlamasıyla birlikte çilekler de güzel renkleriyle kendilerini göstermeye başladı. Kış ayı için de çok iyi bir fırsat olan bu reçel tarifiyle çileğin yokluğunu hiç hissetmeyeceksiniz.

5 Dakikada Yapabileceğiniz Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi!

Çilek yaz aylarının vazgeçilmez lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı meyvelerinden bir tanesidir. Özellikle bu meyveyle yapılan reçeller yaz kış demeden sürekli tüketilmektedir. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz her mevsim tüketebileceğinizi oldukça lezzetli reçel tarifini sizlerle paylaştık.

MALZEMELER

1,5 kg çilek

1 kg toz şeker

1 çay kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI

Çilekleri bol suda yıkayıp süzgeçe aldıktan sonra saplarını kesip reçeli kaynatacağınız tencereye alın. Üzerine şekeri serpip tencerenin kapağı kapalı olarak 4-5 saat veya bir gece serin bir yerde bekletin.

Tencerenin kapağını açık olarak ocağa alın, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe yardımıyla alın ve bu aşamada tereyağını ekleyin. Yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Reçelin kıvam alıp almadığını kontrol etmek için belirttiğim sürede pişirdikten sonra ocağı kapatın, küçük bir tabağa reçelden 1 çorba kaşığı kadar alıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin, kaşıktan hemen dökülmüyorsa olmuş demektir. Sulu ise birkaç dakika daha pişirin. Ilıdıktan sonra cam kavanozlara alın, tamamen soğumalarını bekleyip kapaklarını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri