5 Dakikada Yapabileceğiniz Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi!

Yaz aylarını gelmesiyle mis gibi kokan çilek mevsimi de başladı. Peki sofralarınızı lezzetlendirecek 5 dakikada yapabileceğiniz ev yapımı çilek reçeli tarifi.

20.06.2017-18:13 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-15:43) 5 Dakikada Yapabileceğiniz Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi!

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri şüphesiz ki çilek. Mis gibi kokusu ve tadıyla vazgeçilmezlerimiz arasında olan çilek, kahvaltı sofralarının da en çok tercih edilen reçeli. Bizde sizler için 5 dakikada hazırlayabileceğiniz ev yapımı çilek tarifini hazırladık.

5 DAKİKADA YAPABİLECEĞİNİZ EV YAPIMI ÇİLEK TARİFİ

Çilek Reçeli İçin Malzemeler

-1,5 kg çilek

-1 kg toz şeker

-1 çay kaşığı tereyağı

-1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Çilekleri bol suda yıkayıp iyice süzdükten sonra saplarını ayıklayıp reçeli kaynatacağınız tencereye alın. Üzerine şekeri serpip tencerenin kapağı kapalı olarak 4-5 saat veya bir gece serin bir yerde beklemeye bırakın.

Tencerenin kapağını açık olarak ocağa alın, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe yardımıyla alın ve bu aşamada tereyağını ekleyin. Yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Reçelin kıvam alıp almadığını kontrol etmek için belirttiğim sürede pişirdikten sonra ocağı kapatın, küçük bir tabağa reçelden 1 çorba kaşığı kadar alıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin, kaşıktan hemen dökülmüyorsa olmuş demektir. Sulu ise birkaç dakika daha pişirin. Ilıdıktan sonra cam kavanozlara alın, tamamen soğumalarını bekleyip kapaklarını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal