Kolay Nar Reçeli Nasıl Yapılır? Nar Reçeli Tarifi

Farklı reçeller yapmayı ve yemeyi sevenlerdenseniz bu reçel tam size göre… Nar reçeli yapmanın tam zamanı! Enfes tadıyla kahvaltılarınızı şenlendirecek bu reçeli siz de muhakkak deneyin. Peki kolay nar reçeli nasıl yapılır? İşte enfes nar reçelinin yapılışı…

02.11.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-11:18) Kolay Nar Reçeli Nasıl Yapılır? Nar Reçeli Tarifi

Kıpkırmızı rengi ile sofralarınıza renk katacak bu enfes nar reçeli, özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak ve asla bitmesini istemeyeceksiniz! Enfes tadı ile bu nar reçeli, evdeki herkesin gözdesi haline gelecek… İşte nar reçeli tarifi...

MALZEMELER

3 buçuk bardak taze sıkılmış nar suyu

1 bardak nar taneleri

3 bardak toz şeker

1 adet limon

YAPILIŞI

Taze nar suyu gerektiği için nar suyu sıkma aparatı alabilir veya narı ayıkladıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz fakat bu kısım sizi uğraştırabilir. Nar tanelerini bir kaseye alın. Bu sırada büyük bir tencereye nar suyu ve toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynama noktasına geldiğinde yarım saat kadar kaynatmaya devam edin. Şekerle güzelce karışan narda pembe köpükler meydana gelecek. Bu oluşan köpükleri üstünden alın. Yarım saat kadar kaynattığınız nar suyuna nar taneleriyle limon suyunu ekleyin. Nar reçelini 10 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.

Kıvamının olup olmadığını kontrol etmek için, bir çay kaşığı kadar reçeli bir tabağa koyup dolapta bekletin ve çıkarınca üstüne parmağınızla hafifçe bastırın. Eğer reçel jöle gibi olmuşsa, kıvamı olmuş demektir. Ancak kıvamı koyulaşmadıysa, biraz daha kaynatmaya devam etmelisiniz.

Reçelinizi koyacağınız kavanozları, reçel pişerken, sıcak suda bekletin ve sonra kavanozu kurulayarak pişirdiğiniz reçeli içine hemen koyun. Yine kaynamış su içinde beklettiğiniz yeni kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Böylece reçeliniz hava almayacağı için, aylarca saklayabilirsiniz. Reçelin kapağını kapatınca ters çevirin ve 1 gün boyunca bu biçimde bekletin. Hazırladığınız bu nar reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir yerde yada buzdolabında saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal