Kabil'de Döviz Büroları Yeniden Açıldı: Afganlar Akın Etti

Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirmesinden bu yana kapalı olan döviz büroları Kabil’de yeniden hizmet vermeye başladı. 3 haftadır kapalı olan döviz bürolarının açılması ile halk döviz bürolarının yoğun olarak bulunduğu Şehzade Çarşı’na akın etti.

05.09.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-16:35) Kabil'de Döviz Büroları Yeniden Açıldı: Afganlar Akın Etti

Döviz bürosu sahipleri yaptıkları açıklamalarda Şehzade Çarşısı'nda yaklaşık 400 büro bulunduğunu, 120 ülkede temsilciliklerinin bulunduğunu ve temsilcilikler aracılığıyla dünyanın birçok yerine 1 dakika içinde para transferi gerçekleştiğini belirtti.

Bazı döviz bürosu sahipleri, Taliban'ın ülke güvenliğini sağladığını, ekonomik durumun iyiye gittiğini belirtirken, bazı esnaf ise ekonomik durumun kötü olduğu ve yakın zamanda krizin derinleşeceğini belirtti.

AFGANİSTAN 20 YILDAKİ TÜM KAZANIMLARINI KAYBETTİ

Seyyar döviz işlemi gerçekleştiren Feridun Ruşmend yaptığı açıklamada ‘ Ülkemin geleceği hakkında iyi şeyler düşünemiyorum. Makine mühendisiyim ve yüksek lisans yaptım. Yetişmiş kadrolar ülkede kaçtı. Afganistan son 20 yıldaki tüm kazanımlarını kaybetti. Tüm çalışanlar kaçtı. Sermaye de kaçıyor. Günbegün kötü oluyor. Yakın zamanda ekonominin gidişatı nedeniyle daha fazla insan işinden olacak’ ifadelerini kulandı.

HALK PARASINI BANKALAR YERİNE DÖVİZ BÜROLARINA YATIRIYOR

Eski Şehzade Sarayı Döviz Büroları Başkanı ve döviz bürosu sahibi Emincan Hosti ise ‘Halk güven problemi nedeniyle bankalara değil de döviz bürolarına para yatırıyor. Birçok insan fakirlik içinde yaşıyor. Ekonomi orta vaziyette. Şu anda güvenlik konusunda bir sorunumuz yok. Daha önce en büyük sorun Şehzade Çarşısı'nın ve Kabil'in kapalı olmasıydı. Şu an çarşının açılmasıyla sorunlar ortadan kalktı." dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal