İzmir ESHOT otobüs ücretlerine zam geldi mi, kaç TL zam geldi? 2022 ESHOT İndirimli-Öğrenci-Tam ulaşım ücretleri

Ülkemizde hızla artan petrol fiyatlarından dolayı toplu taşıma araçları biniş fiyatlarına zam yapıldı. Ankara, İzmir olmak üzere artan benzin ve mazot fiyatlarından dolayı zamlar ardı sıra geldi. İzmir ESHOT otobüs fiyatlarına yüzde kaç zam geldi? İzmir ESHOT öğrenci biniş fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar.

12.03.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-13:10) İzmir ESHOT otobüs ücretlerine zam geldi mi, kaç TL zam geldi? 2022 ESHOT İndirimli-Öğrenci-Tam ulaşım ücretleri

Rusya- Ukrayna arasında süren savaşta uluslararası petrol fiyatları 130 dolar seviyesine kadar ulaştı. Petrol fiyatlarında artan bu artışla beraber ülkemizde petrol fiyatlarına zamlar peş peşe gelmektedir. Benzin ve mazota gelen zamlardan dolayı toplu ulaşımlara da zam geleceği beklenilmektedir. Ankara ve İzmir'e beklenilen toplu ulaşım araçlarına zam geldi.

İzmir toplu ulaşıma zam

İzmir ESHOT öğrenci fiyatı

İzmir'de toplu ulaşım araçlarına biniş fiyatlarına yüzde 38 zam yapıldı. 4.70 TL olan toplu ulaşım araçları biniş fiyatı zamlardan sonra 6.5 TL oldu.

İzmir ESHOT her ay zam mı gelecek?

İzmir, toplu ulaşım araçlarına her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılacağını duyurdu. 

İzmir'de minibüs fiyatları ne kadar oldu?

Minibüs biniş fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. İzmir'de 5 TL olan minibüs indi bindi fiyatı 7.5 TL oldu.

İzmir'de toplu ulaşım araçlarına yüzde 38 zam yapıldı

Mart ayı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarını gerçekleştirdi. Son zamanlarda hızla artan benzin ve mazot fiyatlarından dolayı belediyeye ait toplu ulaşım araçlarına yüzde 38 zam yapılması önerildi. Toplantıda öneri kabul edilerek yüzde 38 zam yapıldı.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal