İstanbul lise taban puanları 2022! Anadolu lisesi ve teknik liselerin taban puanları tablosu! Okullar ne zaman açılacak?

LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler tercihlere çevrildi. LGS'nin ilk yerleştirme sonuçları da öğrencilerle paylaşıldı. İkinci tercihi yapacak olan öğrenciler Anadolu liseleri, meslek ve teknik liseleri, sosyal bilimler gibi okulların kontenjan sayılarını araştırmaya başladı. İstanbul lise taban puanları belli oldu mu? 2022 İstanbul liselerinde boş kontenjan var mı? İşte tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

26.07.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-11:12)

Güzel bir lisede okumanın hayalini kuran yüz binlerce öğrenci için son düzlüğe gelindi. LGS sınav heyecanın bitmesinin ardından şimdide LGS yüzdelik dilimler, okul puanları ve kontenjanlar araştırılmaya başlandı. LGS kapsamında merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan liseleri taban puanları ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından duyuruldu. Peki, İstanbul lise taban puanları kaç, mesleki ve teknik lise puanları kaç? İşte konu hakkında detaylar...

LGS nakil boş kontenjan ve taban puanları açıklandı mı? 

Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan LGS nakil yerleştirme boş kontenjan ve taban puanları kısa sürede yoğun ilgi gördü. Liselerin yerleştirme puanına göre düzenlenen tabloda boş kontenjanlarda yer almaktadır. e-okul.meb.gov.tr internet sayfası üzerinden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. 

İstanbul lise kontenjanları

LGS yerleştirmeye esas nakil ne zaman yapılacak? 

LGS tercih döneminin başlaması üzerine ilk tercih sonuçları açıklandı. Şansını ikinci tercihten yana kullanacak olan öğrenciler ise başvuru tarihi ve sonuç tarihini merak etmektedir. Yerleştirmeye esas nakil tercih sonuçları 1 Ağustos ve 8 Ağustos 2022 tarihleri arasında açıklanacaktır. 

Yerleştirme esas nakil işlemleri tarihleri 

Yerleştirmeye Esas 1.Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

Yerleştirmeye Esas 1.Nakil Sonuçlarının İlanı: 1 Ağustos 2022

Yerleştirmeye Esas 2.Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-5 Ağustos 2022

Yerleştirmeye Esas 2.Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos 2022

Ortaöğretim okullarına genel başvuru şartları

- 8. sınıfı başarı ile tamamlamış bunun yanı sıra Açık öğretim ile de mezun olmak

- LGS puanına sahip olmak

- Başvuru yapılacak okulun şartlarına uygun olmak 

İstanbul lise kontenjanları

Yerel yerleştirme nasıl olacak? 

a) Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

b) Tercih edilen lise bakımından;

i. Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.

İstanbul lise kontenjanları

ii. Yerleştirmede, okul başarı puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

iii. Yerleştirmede, 8'inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal