İsrail Filistin’deki 2 önemli hastaneye gözünü dikti!

İşgalci İsrail Devleti, okul, hastane, sivil insana karşı orantısız güç kullanmaya devam ediyor. Hedef gösterdiği son yer ise Gazze'deki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrindeki iki hastanenin çevresini hedef aldığını ve bu hastanelere ulaşım sağlayan yolları kestiğinin bilgisini açıkladı.

25.01.2024-09:46 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-18:00)

AA’dan edinilen bilgiye göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin Han Yunus'ta Nasır Hastanesi ile Filistin Kızılay’ına bağlı el-Emel Hastanesi çevresini yoğun bir şekilde hedef aldıklarının bilgisini verdi.

İsrail hastanelere dronla saldırıyor!

İsrail hastaneleri bombalıyor

İsrail kullandığı insansız hava araçları, iki hastanenin avlusuna ve binalarına yoğun bir şekilde ateş açtığını söyleyen Kudra, İşgalci İsrail güçleri, bu iki hastaneye giden yolları keserek ambulansların hareket etmesini engelliyor şeklinde açıklamada bulundu. Her iki hastanede de bulunan yüzlerce sağlık çalışanı ve yaralıların hayatının ciddi tehlikede olduğunu ifade eden Kudra, iki hastanenin de tedavi kapasitelerinin çok düşük olduğunu, İsrail güçlerinin zorbalıkla; tıbbi yardım, gıda ve yakıtın hastanelere ulaşmasını engellediğini sözlerine ekledi.

337 sağlık çalışanını öldürdü!

Sözcü Kudra, İsrail'in Gazze'nin kuzey bölgelerindeki hastanelerde uyguladığı zulmün aynısını, güneydeki hastanelere yapmasından endişe duyduklarını daha önceki dönemlerde ifade etmişti. Kuzeydeki hastanelerin önce çevrelerini bombalamış sonra doğrudan hedef almış, kuşatmış, baskın düzenlemiş ve sağlık personeli ile yararlıları bombalayarak ölüme terk etmişti. Yaşanan soykırımın 110 gündür aralıksız devam ettiği Gazze'de 150 sağlık kuruluşun hedef alan İşgal İsrail Devleti; 53 sağlık merkezi ile 30 hastaneyi hizmet dışı bıraktı, 112 ambulansı kullanılamaz hale getirdi ve 337 sağlık çalışanını öldürdü. İsrail güçleri hafta başından bu yana, Han Yunus kentini ve oradaki hastanelerin çevrelerini yoğun hava saldırıları ve topçu atışlarıyla hedef alırken, kentin güney ve batı bölgelerinde karadan işgalini sürdürüyor.

7 ekim ve sonrası yaşananlar!

İsrail hastaneleri bombalıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere toplam 25 bin 490 Filistinli öldürüldüğü bildiriliyor. Ancak tahmin edilen sayının çok daha fazla olduğu yönünde. 3 bin 354 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tamamen yok ediliyor. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 371 Filistinli hayatını kaybetti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal