İngiltere'den Flaş Gelişme! Karantina Uzadı

İngiltere'de coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kısmi karantina uygulamasının 3 hafta uzatılmasına karar verildi.

16.04.2020-19:17 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-20:12) İngiltere'den Flaş Gelişme! Karantina Uzadı

İngiltere'de coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kısmi karantina uygulamasının 3 hafta uzatılmasına karar verildi.

Dışişleri Bakanı Dominic Raab, günlük olarak yapmış olduğu basın açıklamasında, alınan tedbirlerin virüsün yayılmasını yavaşlatmakta başarılı olduğunu ancak genel tablonun karışık bir resim sunduğunu ifade etti.

Virüsün bulaşma hızının yavaşlatılmasında hala planlanan orana ulaşılmadığını ifade eden Raab, "Sosyal mesafe önlemlerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, virüsün yayılmasında ikinci bir zirve tehlikesine yol açabilir. Bu nedenle mevcut tedbirler önümüzdeki 3 hafta daha yürürlükte kalmalı." sözlerine yer verdi.

CORONAVİRÜSE İKİNCİ BİR ŞANS VERİLMEMELİ

Hükümete verilen tavsiyenin, yürürlükteki önlemlerden herhangi birinin gevşetilmesinin halk sağlığını riske atacağı ve ekonomiye zarar vereceği yönünde olduğunu ifade eden Raab, "Şu anda yapabileceğimiz en kötü şey önlemleri çok erken gevşetmek olurdu." diye konuştu.

İngiltere'nin salgınla mücadelesinde "hassas bir aşamada" olduğunu vurgulayan Raab, "koronavirüse ikinci bir şans verilmemesi" gerektiğini işaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal