İmamoğlu İstanbul'a ayak bastı: Saraçhane'deki programa davetsiz olarak katılacak

Başkan Erdoğan'ın da katılacağı Saraçhane Meydanı'ndaki 15 Temmuz etkinliğine davet edilmediğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben davet edilmedim. Davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım" dedi.

14.07.2022-13:47 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:51)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da özellikle Esenyurt'u vuran sel esnasında tatilde olduğu için birçok vatandaşın tepkisini toplamıştı. Bugün ise kendisine gelen tepkileri tek tek cevapladı.

Saraçhane'de Erdoğan'ı bekleyecek

İsim vermeden yaptığı konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya birtakım eleştirilerde bulunan Ekrem İmamoğlu, Başkan Erdoğan'ın Saraçhane'de düzenleyeceği toplantıya davet edilmemesine sitemde bulundu. Ekrem İmamoğlu, konuya dair yapmış olduğu açıklamasında sitemde bulunarak, 'Sayın Cumhurbaşkanının Saraçhane'de bir toplantı yapma kararını ilanlardan gördüm. Normalde Saraçhane'de bir toplantı yapıyorsanız 16 milyonun oyuyla seçilmiş bir belediye başkanının sürece katkı sunması istenir. Ama henüz davet edilme nezaketinde bulunmadılar. Ben davet edilmedim. Davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım. Bir kahvemizi, bir çayımızı içmesini bekliyorum' şeklinde konuştu. 


'O gün afet benzeri durum yaşanmadı'

O gün  İstanbul'da gerçekleşen sel konusuna da değinen İmamoğlu, 'O gün İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı. Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt'un Pınar Mahallesi'nde sınırlı bir hatta, hatta bir sokakta sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşanmıştır.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Son olarak 2020 yılında yaşanan sorun sonrası bu bölgeye kalıcı çözüm oluşturmak adına da yatırım kararı aldık ve süreci devam ediyor. 8 milyonu aşan bir yatırımdan bahsediyoruz. Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak an ve an takip ettim. Gelişmeleri ekibimizle yönettik' açıklamasında bulundu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal