Ekrem İmamoğlu ceza alacak mı? Ekrem İmamoğlu’na neden dava açıldı? Ekrem İmamoğlu için 4 yıl hapis cezası istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle YSK başkanı ve üyelerine hakaret içeren sözler sarf etti. İmamoğlu hakkında dava açılırken 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi. Peki, Ekrem İmamoğlu ceza alırsa ne olur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

01.06.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-12:23) Ekrem İmamoğlu ceza alacak mı? Ekrem İmamoğlu’na neden dava açıldı? Ekrem İmamoğlu için 4 yıl hapis cezası istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yılında gerçekleştirilecek olan 31 Mart seçimleri iptal edilince çok konuşulacak ifadelerde bulundu. Konuşmalarında YSK başkanı ve üyelerine hakarette bulunurken hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi. İmamoğlu için Türk Ceza Kanunu'nun 53. Maddesinin uygulanması istendi. Peki, Ekrem İmamoğlu ceza alırsa ne olur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Ekrem İmamoğlu’nun ceza alması durumunda ne olacak?

1 Haziran saat 11.30'da gerçekleştirilecek olan duruşmanın ardında Ekrem İmamoğlu hakkında net kararın belli olması beklenmektedir. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, konuşmasında beraat kararı için çalıştıklarını ifade etti. Polat, "Biz beraat kararı verilmesi yönünde savunmalarımızı hazırlıyoruz. Beklentimiz hukuka uygun hareket edilmesi yönünde ama ne şekilde karar çıkacak bilemiyoruz."sözlerini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu’na neden dava açıldı?

2019 yılında gerçekleştirilecek olan 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesi üzerine Ekrem İmamoğlu, "31 Martı iptal ettirenler ahmaktır"ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine YSK başkanı ve üyeleri için hakaret edildiği gerekçesi ile hakkında dava açıldı. İmamoğlu için,“kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret”suçu ile 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi.

Ekrem İmamoğlu'na siyaset yasağı gelir mi?

1 Haziran’da gerçekleşecek olan duruşma öncesinde İmamoğlu’nun avukatı bir açıklamada bulundu.Polat, siyasi bir yasak olduğunun gerçekleşmesi için hapis cezasının kesinleşmesi ve yasak yaptırımın uygulanması sonucuna varılabileceğini ifade etti. Bununla birlikte İmamoğlu için Kaftancıoğlu için istenen cezaya benzer bir şey talep edildiğini vurgularken Polat, "Hukuken bunun bir dayanağı olmadığını mahkemede de söyledik. Hukuk içerisinde kalınacak ise böyle bir kararı mümkün görmüyorum" dedi.

“Türkiye'ye nefes aldıracağız”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,"Biz CHP olarak Türkiye'ye nefes aldıracağız. Yarın 16 milyon İstanbullunun iradesini yargılamaya kalkacaklar. Ekrem İmamoğlu'nun mahkemesi var. Hep birlikte orada olacağız."ifadelerini kullandı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal