15 Temmuz programı "Türkiye Aşkına" Saraçhanede! Saraçhane'ye nasıl gidilir? Saraçhane yol tarifi

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Saraçhane'de düzenlenecek olan etkinlikleri nasıl gidileceği merak ediliyor. Birçok kişi Saraçhane’nin nerede olduğunu ve nasıl gidileceğini araştırmaya başladı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

14.07.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-12:44)
Saraçhane Nerede

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü 6 yıl etkinlikleri Türkiye Aşkına teması ile düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan anma töreni Saraçhane'de gerçekleştirilecek. Gazi ve şehit yakınlarıyla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra 15 Temmuz Anıtı'na geçecek. Millet Camii'nde kılınacak Cuma namazından sonra Hatm-i Şerif programına katılacak.Daha sonra İstanbul Saraçhane2de düzenlenecek olan etkinlikte vatandaşlara seslenecek. 

Saraçhane nerede?  

Saraçhane,  İstanbul’da Merkezi Atatürk Bulvarı ve Şehzadebaşı Caddesi'nin kesiştiği noktada yer almaktadır. Saraçhane, Bozdoğan Kemeri'nin çevresinde ve kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda Zeyrek ve Aksaray, doğu-batı doğrultusunda ise Şehzadebaşı ile Kıztaşı arasında kalan semttir. 

Roma döneminde kalan Saraçhane asıl gelişimini Osmanlı zamanında yaşamıştır. II. Mehmet'in İstanbul'un fethinden sonra bugünkü adıyla bilinen Saraçhane günümüzde de önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. 

Saraçhane Nerede

Saraçhane’ye nasıl gidilir? 

Taksim'den saraçhaneye gitmek isteyen kişiler Taksim Şişhane yönünden gelen Unkapanı – Aksaray – Yusufpaşa – İstanbul Büyükşehir Belediyesi – İBB Binası – Fatih Parkı – İstanbul Manifaturacılar Çarşısı – İMÇ – Haşim İşcan Altgeçidi yönünde giden otobüslerden birine binebilirler. Bunun yanı sıra Haliç Metro istasyonundan toplu taşıma aracı kullanmadan da un kapı yönünde ilerleyerek 15-20 dakika içerisinde Saraçhaneye ulaşabilirsiniz. 

Saraçhaneye yakın bir mesafede bulunan vapur metrobüs ve tramvay durakları da yer almaktadır. Bununla birlikte ulaşım için minibüs ve dolmuş da kullanılabilir. 

15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz etkinliği düzenlenecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kapsamında düzenlenecek olan etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslenecek.  “Türkiye Aşkına” temasıyla Tüm Türkiye'de düzenlenecek olan etkinliklerde FETÖ’nün  tüm yönleri anlatılacak. Bununla birlikte etkinlikte  milletin direniş ve mücadelesi de vurgulanacak. Etkinlik kapsamında Türkçe ve İngilizce film video klibi ve belgesellerde  yer alacak. İstanbul'da taraça Beşiktaş Üsküdar ve İstanbul Havaalanı'nda etkinlikler gerçekleştirilecek. Ankara'da ise Ulus Meydanı, Kent Park AVM önü, Kızılay meydanında etkinlikler gerçekleştirilecek. İzmir'de ise Konak meydanında 15 Temmuz gösterimi yapılacak. Tüm Türkiye'de gece yarısı salalar okunacak. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal