Nazmi Arıkan kimdir? Neden öldürüldü? Nazmi Arıkan ve şoförünü öldüren katil zanlısı yakalandı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan’ın evinde öldürülmesi sonrasında Arıkan’ın kim olduğu merak edilmeye başladı. Nazmi Arıkan kim oldu, ne iş yaptığı merak edilmektedir. İşte Nazmi Arıkan hakkında merak edilen tüm detaylar…

14.07.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:24)

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu olan Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile birlikte öldürüldü. Bayram nedeniyle Gelibolu'daki çiftlik evine giden Nazmi Arıkan’a çiftlik çalışanları ulaşamayınca merak ederek evin içine girdiler. İçeri giren çalışanlar Nazmi Arıkan ve şoförünü kanlar içerisinde yerde buldular. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri Nazmi Arıkan ve şoförünün bıçak darbesiyle öldürüldüğünü ifade etti.  Nazmi Arıkan’ın ölümü üzerine incele başlatılırken şüpheli bulunan Ufuk A. gözaltına alındı. Olay üzerine Nazmi Arıkan’ın kim olduğu merak edilmeye başladı. İşte Nazmi Arıkan hakkında merak edilen tüm detaylar… 

Nazmi Arıkan kimdir?

1953 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Nazmi Arıkan,  16  Mart doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Yozgat'ta alan Arıkan,  Lise eğitimini ise Tokat Öğretmen Okulu’nda aldı. Daha sonra Gazi Eğitim Enstitüsüne giderek fizik öğretmenliği diplomasını aldı. 

1 yıl Bolu Erkek Öğretmen Okulunda öğretmen olarak görev yaptı. Bir süre öğretmenlikten uzaklaştırılan Arıkan, daha sonra dershaneci olarak hizmet verdi. Nazmi Arıkan bir konuşmasında "En başarısız olduğum alan İngilizceyi öğrenmemek. Eğitimimi kişisel gelişim için yapıyorum" dedi.  MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yapan Arıkan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

Nazmi Arıkan Kimdir

5 yıl bir fabrikada genel müdür olarak çalışan Arıkan, MEF  dershanelerinde de 23 yıl boyunca öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi ne devralan Arıkan, tek şube olarak başlattığı dershanecilik hayatında  80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulunu açan Nazmi Arıkan,  ülke genelinde de 1500'den fazla konferans verdi.  48 yıl boyunca dershaneci olarak hizmet veren Arıkan’ın  Kurtuluş ve Kazım adında iki çocuğu vardır. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal