İstanbul yine bildiğimiz gibi! Uzun süre boyunca toplu taşımalardaki asansör ve yürüyen merdivenlerin arızalanması vatandaşın canına tak ettirdi!

İstanbul'da yer alan metro, tramvay ve metrobüs gibi toplu taşıma istasyonlarında yaşanan arıza ve bakım çalışmaları sebebiyle merdiven ve asansörler hizmet vermiyor. Toplu taşıma istasyonlarında bulunan asansör ve yürüyen merdivenleri kullanmak zorunda kalan yaşlı, hasta veya çocuklu yolcular duruma tepki gösterdi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmaları için talepte bulundular.

14.07.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-11:24)

İstanbul'da yer alan metro, tramvay ve metrobüs gibi toplu taşıma istasyonlarında yaşanan arıza ve bakım çalışmaları sebebiyle merdiven ve asansörler hizmet vermiyor. Vatandaşlar yaşanan bu aksaklıkların son zamanlarda sürekli hale gelmesinin ardından yetkililere sitemde bulundu. Toplu taşıma istasyonlarında bulunan asansör ve yürüyen merdivenleri kullanmak zorunda kalan yaşlı, hasta veya çocuklu yolcular duruma tepki gösterdi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmaları için talepte bulundular.

Yürüyen merdivenler hizmet dışı

Duraklarda arızalı olan yürüyen merdivenler ve asansörlerin önlerinde ise "Planlı revizyon" veya "Sizin için yeniliyoruz" yazıları asıldı. Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı boyunca bazı Karadeniz, Uluyol/Bereç ve Topkapı duraklarındaki asansörler ve Ali Fuat Başgil durağındaki yürüyen merdivenlerin hizmet vermediği görüldü.

Altunizade metro durağında da nisan ayında planlı bakıma, revizyona girilen yürüyen merdiven için ilk önce 30 Nisan, daha sonra 30 Mayıs ve son olarak 30 Haziran, bitiş tarihi olarak yazılırken yürüyen merdivenlerin çalışmadığı gözlendi. Söz konusu durakta arızanın giderilememesi üzerine merdivenin kapatıldığı paravanda 15 Temmuz'da bakımın biteceğine yönelik bilgilendirme yazısı asıldı. Anadolu Yakası'ndaki Söğütlüçeşme ile Avrupa Yakası'ndaki Beylikdüzü güzergahları arasında sefer yapan metrobüs hattında bazı duraklardaki asansörler arıza ve çeşitli gerekçelerle hizmet vermiyor.

Yürüyen merdivenler hizmet dışı

20 gündür çalışmıyor

Yolculardan Mehmet Şevket Akbay, arıza sebebiyle engellilerin bazı duraklardaki asansörleri kullanamadığını ve bu nedenle zorluk yaşadığını dile getirdi. Yolcu Dilek Et, Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nda genellikle Ali Fuat Başgil durağını kullandığını anlatarak, bu duraktaki yürüyen merdivenlerin yaklaşık 20 gündür çalışmadığını ifade etti. Dizinde kireçlenme olduğu için merdivenleri çıkarken zorlandığını aktaran Et, "Diz kapağımda rahatsızlık var, yukarı çıkmamam lazım ama mecburen çıktım" ifadelerine yer verdi.

20 gündür çalışmıyor

"İnsanlara çok büyük ızdırap oluyor"

Yolculardan Emin Algün, Taksim'de 3 yürüyen merdivenin arızalı olduğunu dile getirerek yaklaşık 6 aydır arızaya çözüm bulamadıklarını ifade etti. Yenikapı ve Vatan duraklarındaki yürüyen merdivenlerinde de aynı durumun söz konusu olduğunu söyleyen Algün, "Yürüyen merdivenler çalışmadığı müddetçe insanlara çok büyük ızdırap oluyor. Hele o çok derin metrolarda inanılmaz sıkıntı oluyor." ifadelerini kullandı. Algün, 70 yaşında olduğunu belirterek yürüyen merdivenler çalışmadığı için merdivenleri çıkarken zorlandığını ifade ederek, "4,5 yıl Fransa'da yaşadım Paris metrosu çok meşhurdur ama hiç orada merdivenlerin arıza yaptığı görmedim. Bizim merdivenler neden bu kadar arıza yapıyor, onu anlamakta güçlük çekiyorum. Tamiri zor mu bunların? Asansörler sürekli arızalı, tuvaletler kapalı... Bir düzensizlik var." ifadelerine yer verdi.

"Çocuk düşebilirdi, her şey olabilirdi"

Topkapı tramvay durağında yer alan asansörün çalışmadığı için yürüyen merdivenlerden bebek arabasıyla inmek zorunda kalan Büşra Zurnacı, asansörlerin çalışmaması konusunda sitemde bulundu. Çocuğunu hastaneye götürmek için tramvaya bindiğini ifade eden Zurnacı, "Yürüyen merdivenlerden inmek zorunda kaldık bebek arabasıyla. Çocuk düşebilirdi, her şey olabilirdi." ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal