Başkan Erdoğan 15 Temmuz'da nerede olacak? Program belli oldu! Cumhurbaşkanı Saraçhane Meydanı'nda millete seslenecek

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde önce Ankara'daki daha sonra da İstanbul'daki törenlere katılacak. Programlar Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İstanbul'da da Saraçhane Meydanı'nda düzenlenecek.

13.07.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-16:48)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında 9 bin anma etkinliği düzenleneceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da gerçekleşecek etkinliklere katılacak ve vatandaşlara hitap edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıl dönümünde “Türkiye Aşkına” temasıyla ülke genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri yapılacak. Başkanlığın önderliğinde düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının dışında vatan ve millet aşkı ile yazıldığının altı çizilecek. Yurt dışında yapılacak anma etkinliklerinde de 15 Temmuz’da kazanılan demokrasi zaferine, Türkiye demokrasisinin gücüne ve terör örgütü FETÖ’nün dünya demokrasileri için oluşturduğu tehlikeler anlatılacak. Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun diri tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, aziz şehitlerin hatırasının anılması planlanıyor.


Başkan Erdoğan, Saraçhane meydanında millete seslenecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkan Erdoğan, gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Anıtı’na çiçek bırakacak. Sonrasında ise Millet Camii’nde kılınacak Cuma Namazı ve Hatm-i Şerif programının sonrasında Başkan Erdoğan, TBMM Anıtına da çelenk bırakacak. Ankara programının sonrasında Başkan Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü programına katılarak ulusa sesleniş gerçekleştirecek.

İstanbul'dan New York'a milli iradenin gücü gösterilecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı önderliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında terör örgütü FETÖ’yü  tüm yönleriyle anlatan ve milletin direnişi, devletin mücadelesini ve demokrasi zaferini vurgulayan Türkçe ve İngilizce film, video, klip ve belgeseller gösterilecek. 

Basın İlan Kurumu taraflarınca Marmaray Yenikapı İstasyonunda 15 Temmuz ve Manşetler Sergisi yapılacak.  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmış olduğu etkinlik ile 15 Temmuz’da tüm camilerde selalar okunacak.

Ayrıca 15 Temmuz’da Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezinde video mapping gösterisi gerçekleştirilecek. Aynı gün TRT1’de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.

9 bin program düzenlenecek

Diğer taraftan, İletişim Başkanlığının koordinasyon görevi kapsamında kurulan 15 Temmuz Proje Takip Sistemine, 2022 yılında kurum ve kuruluşlar tarafından yaklaşık 9 bin proje girişi ile son 6 yılın en yüksek proje/etkinlik sayısına gelindi. Proje sayısı 2020 yılında 2 bin 961, 2021 yılında 3 bin 876 olurken, bu yıl gerçekleştirilecek program sayısı önceki iki senenin toplamını da aşarak 9 bine ulaştı. Bu sayı 15 Temmuz’un canlı tutulduğunun ve vatandaşların demokrasi nöbetini hala sürdürdüklerinin göstergesi oldu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal