Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk milletinin daima gurur kaynağı olan Türk Hava Kuvvetlerinin kurulumunun 110’uncu senesi kutladı.

01.06.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-16:31) Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 110'uncu yılı sebebiyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve yanında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelini ağırladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndaki kabulde açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, kurulduğu günden bugüne dek nitelikli personeli, modern teknolojisi ile elde ettiği üstün başarılarıyla her zaman Türk milletinin gururu olan Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 110’uncu senesini kutladı.

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini sağlayan en önemli unsurlardan biri Hava Kuvvetlerimizdir" ifadelerini kullanan Bakan Hulusi Akar, hava kuvvetlerinin semaların muhafazasından terör ile mücadele harekatına, Doğu Akdeniz bölgesindeki hak, alaka ile menfaatlerin korunmasından insani yardım çalışmalarına kadar pek çok alanda sağlanan başarılarda oldukça ciddi bir paya sahip olduğunun altını çizdi.

"HAVA KUVVETLERİMİZ ASİL MİLLETİMİZİN GURUR KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu açıklamada bulundu:

"Devlet, hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın liderliği, desteği ve teşvikiyle bir taraftan Silahlı Kuvvetlerimizin eğitiminin en iyi şekilde yapılması için gerekli imkanları sağlarken diğer taraftan da üstün teknolojiyi yakalamak, sürdürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların yanı sıra özellikle son dönemde terörle mücadele harekatı kapsamında, diğer kuvvetlerimizle koordineli olarak, gerek yurt içinde gerek sınır ötesinde gerçekleştirilen hava harekatlarında üstün gayret gösteren Hava Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar personeline teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Yerli ve milli imkanlarla hazırlanan birçok projenin hayata geçirilmesiyle Hava Kuvvetlerimiz üstlendiği görevleri çok daha etkin bir şekilde yerine getirecek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizi sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla, minnetle anıyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal