Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu? Hande Karacasu tutuklandı mı?

Türkiye'ye gelen sığınmacılar ve düzensiz göçlerle ilgili bazı bilgiler konu alan 'Sessiz İstila' isimli kısa filmi yayınlayan Hande Karacasu, provokatif paylaşımlarda bulunmasında dolayı Emniyet'in harekete geçmesine neden oldu. Gündemin bir numaralı maddesi haline gelen Hande Karacasu'nun kim olduğu ve neden bu kadar gündem haline geldiği çok sayıda vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu? Hande Karacasu tutuklandı mı? İşte tüm bu soruların yanıtları.

04.05.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-11:27) Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu? Hande Karacasu tutuklandı mı?

Türkiye'nin gündemine "Uyarı" olarak damga vuran 'Sessiz İstila' isimli kısa film, Hande Karacasu'nun Youtube hesabından 3 Mayıs tarihinde yayınlanmaya başladı. Yapım masraflarını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın karşıladığı ‘Sessiz İstila' adlı kısa film yayınlanır yayınlanmaz Türkiye'nin gündemine oturdu.

Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu

3 Mayıs 2043 yılını gösteren Sessiz İstila filminde doktor olmak için çalışan fakat bir dönem işgali olarak ülkeye gelen sığınmacılar yüzünden hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan gencin nen ve babasına zamanında neden bu duruma ses çıkarmadıkları yönünde sorduğu hesap ele alınıyor.

Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu

YouTube üzerinden yayınlanan kısa film videosunun sonunda ise filmi ortaya çıkaran Hande Karacasu’nun sığınmacılara karşı okuduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinden bir kesitle son buluyor.

Sessiz İstila adlı kısa film, yayınlanır yayınlanmaz Türkiye'nin en çok konuştuğu konu olarak gündemde yer alırken, gündemin sürekli konuşulan sığınmacı konusu da tekrar ele alınmaya başlandı. Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye'nin içinde bulunmuş olduğu durumla ilgili paylaşımlar yaparken, bir çok kullanıcı da filmin yayınlayan Hande Karacasu'yu araştırmaya başladı. Peki, Hande Karacasu kimdir? Hande Karacasu tutuklandı mı? İşte Emniyet genel Müdürlüğü'nün Hande Karacasu açıklaması..

Hande Karacasu kimdir?

Hande Karacasu, Twitter platformunda 54 bin civarında takipçi sayısına sahiptir. Spiker ve aynı zamanda siyasal iletişimci olarak bilinen Hande Karacasu hakkında .ok fazla bilgi mevcur değildir. Hande Karacasu'nun 2015'de Gökhan Doğan’la evlendiği ve YouTube kanalı üzerinden paylaşımlar yaptığı söyleniyor.

Hande Karacasu kimdir, neden gündem oldu

Hande Karacasu tutuklandı mı?

YouTube kanalı üzerinden 3 Mayıs tarihinde 'Sessiz İstila' adlı kısa film ile birlikte Türkiye'nin gündemine oturan Hande Karacasu'nun tutuklanıp tutuklanmadığına ilişkin edinilen bilgilerde ise sığınmacı sorunu ile ilgili yayınlanan film ile kamuoyunda manipülasyon yapan iki kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, EGM'ye bağlı siber suçlarla mücadele birimi ekiplerinin suç ve suçlularla mücadele amacıyla kanunların verdiği yetkiyle Youtube platformu üzerinden yayınlanan “Sessiz İstila” adlı kısa filmin yayınlanmasının hemen ardında, sığınmacı ve düzensiz göçmenlere ilişkin bazı bilgileri manipüle ederek ve aynı zamanda da gerçekleri çarpıtarak kamuoyuna aktardığı tespiti yapılan Hande Karacasu’nun Sakarya’da yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın devamında Suriye'den gelen sığınmacı ve düzensiz göç ile ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı belirlenmiş olan Militer Doktrin@militerdoktrin1” kullanıcı adı kullanarak hesabı yöneten H.D. isimli şahsın da İstanbul’da yakalandığı aktarıldı.

Son edinilen bilgilerde ise Hande Karacasu'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilirken, konuya ilişkin açıklama ise Zafer Partisi'nin Twitter hesabından yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal