Türkiye'de böylesi ilk kez yaşandı! Tam tamına 156 milyon liralık DNA testi

İzmir'de 1991 yılında, müteahhitlik yapan Zeki Sabuncu, 2. çocuğu doğduktan bir süre geçtikten sonra, 1998'de Hollanda'ya yerleşti. Türkiye ve Hollanda'da şirketleri ve 156 milyon lira servete sahip olan Sabuncu'ya babalık davası açıldı. İşte haberin detayları...

04.05.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-09:36) Türkiye'de böylesi ilk kez yaşandı! Tam tamına 156 milyon liralık DNA testi

İzmir'de yaşayan A.Ç. adında bir kadından iki çocuğu olan iş insanı Zeki Sabuncu, 1998'de Hollanda'ya yerleşmiştir. Anne ve iki çocuğu, 156 milyon lira servete sahip olan Sabuncu'ya babalık davası açtı. 9. Aile Mahkemesi, bir ilke imza atıp Hollanda'dan DNA örneği talep etti. Kaçak baba yakalandı ve zorla DNA örneği alındı. Alınan DNA örnekleri İzmir Adli Tıp'a gönderildi. Türkiye'de hala devam eden bir dava dahilinde yurt dışında ilk kez DNA örneği de alınmış oldu. 


Resmi nikah yapmadı üstüne Hollanda'ya yerleşti

Ev kadını A.Ç., (56) 1991 yılında, iş insanı Mehmet Zeki Sabuncu ile dini nikah kıydırıp beraber yaşadılar. 7 sene Bornova Altındağ'daki bir evde birlikte yaşayan ikilinin ilişkilerinden şuan 29 yaşında kızları B.Ç. ve 22 yaşındaki olan oğulları T.Ç. dünyaya gelmiştir. Çiftin yalnız imam nikahı vardır. Resmi nikahları olmadığı için çocuklar da annenin nüfusuna kaydedilmiştir. Çocuklar doğduktan sonra, A.Ç. ısrarlı bir şekilde resmi nikah yaptırmak istediği için çift arasında sorunlar çıkmaya başladı. Sabuncu oğlu doğduktan birkaç hafta sonra, temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşip, müteahhitlik yapmaya başladı. 

Tam tamına 156 milyon liralık servete sahip 

Mehmet Zeki Sabuncu'nun İstanbul'daki bir otelde ortaklığı da vardır ve Hollanda'da ve Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketine sahiptir. Ekonomik durumunun oldukça iyi olmasına rağmen, acil beyin ameliyatı olması gereken üniversite öğrencisi oğluna hiçbir şekilde destekte bulunmamıştır. Fabrikada part-time çalışmak zorunda olan T.Ç. ve ablası B.Ç. babalık davalarını sonuçlandırmakla oldukça ünlü olan avukat Varol Turbay aracılığıyla İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde Sabuncu'ya karşı babalık davası açtı. Bu zamana kadar duruşmalara katılmayan Sabuncu'ya babalık testi yapılamamıştır. Mehmet Zeki Sabuncu'nun 156 milyon lira servete sahip olduğu öğrenilmiştir. 


Türkiye'de ilk 

İzmir 9. Aile Mahkemesi, geçen sene çıkarılmış olan kanuna dayanarak Türkiye'de resmen bir ilke imza attı. Rotterdam Başkonsolosluğu'na, Sabuncu'dan DNA örneği alınması adına bir yazı yazdı. Konsolosluk ise durumu Hollanda polisine aktardı. Sabuncu, Hollanda polis ekipleri tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Bu durumda Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurt dışında ilk defa DNA örneği alındı. 24 yılın ardından Hollanda'da yakalanan kaçak babadan zorla DNA örneği alındı. Örnekler İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Anne ve çocuklardan alınan DNA testleri ile birlikte karşılaştırılıp çıkan sonuçlar mahkemeye gönderilecek. Babalık davalarını sonuçlandırmakta oldukça ünlü olan avukat Varol Turbay aracılığı ile babalığın benimsenmemesi gerekçesiyle açılan 350 bin liralık manevi tazminat davası da devam etmektedir. 

''Davayı da adli yardımla açtık''

Söz konusu olaya ilişkin konuşan Avukat Varol Turbay, "Zeki Sabuncu'nun ekonomik durumu çok iyi olmasına karşın, oğlu T.Ç.'nin harç ödeyecek durumu yoktu. Davayı da adli yardımla açtık. Davaya bakan hakim de bu talebimizi yerinde buldu. Adli yardımla dava açılabileceği ülkemizde pek bilinmiyor. İnsanlar parası olmadığı için adalete erişemiyor. Ancak adli yardımla da dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Hollanda'da tazminat davası için de tebligat yapmayı başardık. O dava da devam ediyor. Ayrıca Türkiye'de açtığımız babalığın benimsenmemesi nedeniyle 350 bin liralık manevi tazminat davası sürüyor. Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurt dışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu.'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal