Gürcistan Turu

Gürcistan dünyadaki çok güzel ülkelerden biri. Gezip görmeyi sevenler için listeye mutlaka eklenmeli Gürcistan turu yapmadan önce ise sizin için merak edilenleri yazımızda yanıtladık mutlaka sonuna kadar okuyun. 70 bin metre kare yüz ölçümüne sahiptir Gürcistan.

22.06.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:43) Gürcistan Turu

Kara iklimine sahip olan Gürcistan ekonomik açıdan son dönemlerde zorluk çekmektedir. Ayrıca da sanata çok fazla önem veren ülkelerden biri olmakla bilinir. Kafkas dağları yakınlarındaki dağ köyleri ve kıyısındaki kumsalları kesinlikle görülmeye değer yerlerden. 12. Yüzyıla ait mağara manastırı çok meşhur yerlerden biridir Gürcistan’da. Başkenti olan Tiflis ise çok güzel mimariye sahiptir. Batum ise hem muhteşem doğasıyla hem de şehir güzellikleriyle konaklaması uygun şehirlerindendir. Gürcistan 9 bölgeye ayrılmaktadır. Bunlar ise kenti içlerinde 69 tane eyalete ayrılırlar. Başkenti Tiflis’tir. Gürcistan turu için diğer önemli şehirleri arasında ise Batum, Kutaisi, Gori ve Rustavi şehirleri yer almaktadır.

Dili

Gürcistan da konuşulan resmi dil Gürcice’dir. Ülkede bu dile dayanan güçlü bir hikaye vardır. Ayrıca ülkede ikinci dil olarak bilinen bir dil daha konuşulmaktadır oda Sovyet Birliği etkisinde bulunan Rusça’dır.

İnanç

Gürcistan nüfusunun yaklaşık %82’si Ortodoks hristiyan nüfustur. Ayrıca Apostik, Müslüman ve Katolikte bulunmaktadır.

Ekonomi

Sovyetler Birliğinin dağılması ile birlikte Gürcistan ekonomisi darbe almış ve olumsuz etkilenmiştir. Bağımsızlaştığı ilk dönemlerde yüksek enflasyon ile birlikte, sanayi ve tarım üretiminde de azalma olmuş turist sayısında düşüş yaşanmış ve işsizlik de büyük oranda artmıştır.

Gürcistan turu yaparken biraz da kültürünü tanımak istiyoruz sizlere;

Kültürü

Özellikle Tiflis sosyal ve kültürel açıdan oldukça gelişmiştir. Şehri ziyaret edenlerin fazlalığı aynı zamanda ekonomik açıdan uygun olmasından da kaynaklanmaktadır. Özellikle konaklama oldukça uygun fiyatlıdır. Aşağı yukarı 35-40 dolar arasında çok güzel oteller bulmanız mümkün olacaktır. Özellikle turist olarak kendi aracınızla gelmiş iseniz benzini oldukça ucuza temin edeceksiniz.

Mutfağı

Bu mutfakta en çok kullanılan iki ürün mısır ve cevizdir. Aynı zamanda sebze ağırlıklı bir mutfağa sahiptir. Ayrıca Gürcü yemeklerinde lahana, pancar, pırasa, patlıcan çok sık yer alan sebzelerdendir. Et tüketiminde özellikle beyaz eti tercih eden Gürcüler, tavuk ile yapılan yemeklerde genellikle ceviz ve ceviz ile birlikte yapılan soslar kullanırlar. En çok bilinen sos ise baja denen sostur. Ayrıca çok meşhur peynirleri vardır, özellikle tulum peyniri. İsmi Gudis Kveli’dir. Kahvaltıların kesinlikle demirbaşıdır bu peynir. Kültürleri için düğün sofraları çok önemlidir. Özellikle mutluluk rengi olduğuna inandıkları mavi rengi kullanırlar bu masalarda. Balık, et, meze gibi yiyecekler mutlaka yer alır düğün sofralarında. Menüde kesinlikle olan meşhur yiyeceklerden biri de yumurtalı peynirli pidedir. Gürcistan’daki en meşhur yemek ise haçapuridir. Eve dönerken meşhur tulum peynirini de yanınızda götürmeyi mutlaka unutmayın Gürcistan turu yaparken.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal