Güney Afrika Turu

Afrika kıtasının güneyinde yer alan, 3 başkenti olan büyük bir ülkedir. Pretoria, Bloemfontein ve Cape Town Güney Afrika’nın başkentleridir. Doğal güzellikleri ve kültürüyle adını duyuran Güney Afrika, yılın her zamanı ziyaret etmek için uygundur.

22.06.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:40) Güney Afrika Turu

Ziyaret amacınıza göre farklılıklar gösteren zamanlar vardır. Doğal yaşamı gözlemlemek, vahşi hayvanları görmek için gidiyorsanız eğer en uygun zamanlar kış aylarıdır. Çünkü hayvanlar bu aylarda su kenarlarına göç etmeye başlarlar. Festivalleri için ise yaz ayları ziyaret için en uygun zaman dilimleridir.

Masa Dağı: Üst kısmının masaya benzer bir şekilde düz olmasından dolayı bu isimle anılmaktadır. Dağın kenarlarının kayalıklarla çevrili olması turistlerin en çok ilgilendikleri özelliklerden biridir. Yürüyüş yapabileceğiniz, kaya tırmanışı ve dağ bisikleti gibi aktiviteleri de yapabileceğiniz dağda, turistler en çok teleferik ile tepeye çıkmayı tercih eder. Zirveye çıktığınızda yemek yiyebileceğiniz ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır. Hepsinde öte, tepede sizi bekleyen muhteşem bir manzara vardır. Güney Afrika Turu için Masa Dağı mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Kirstenbosch Ulusal Parkı: Masa Dağı’nın yakınında bulunan bu park, dağ dönüşü uğranılan yerlerden biridir. Heykeltıraş Arthur Fata’ya ait heykellerin de yerleştirildiği bu parkta, rengarenk ve çeşitli bitkileri görebilirsiniz. Bitki çeşitliliğinin korunması amacıyla kurulan bu bahçeyi, dağ dönüşünde uğrayıp görmelisiniz.

Boulders Plajı: Sık Kayalıklar Koyu olarak da bilinen Boulders Plajı’nda, 3 bine yakın penguen bulunmaktadır. Etrafındaki granit oluşumlu kayalarla oluşan ve penguenleriyle ünlenen bu plaj, turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biridir.

İnsanlığın Beşiği: Johannesburg bölgesinde bulunan bölge, kireçtaşı mağaralarıyla ünlüdür. Ayrıca en fazla fosile de burada rastlanılmıştır. UNESCO tarafından da koruma altında olan bu bölge, 47 bin hektarlık eski bir bölgedir. Tarihsel anlamda taşıdığı değer ile Afrika Turu için en önemli noktalardan biridir.

Blyde Nehir Kanyonu: Kırmızı kumtaşından meydana gelen, 750 metre derinliğe ve 25 kilometre uzunluğa sahip en yeşil kanyonlardan biridir. Etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen bu kanyona her yıl turistler akın etmektedir.

Kruger Ulusal Parkı: 1926 yılından beri ulusal park olarak ilan edilmiş, Limpopo ve Mpumalanga illeri arasında yer almaktadır. Vahşi yaşama ait onlarca hayvanın bulunduğu parkta; aslan, zebra, fil, antilop gibi bir sürü hayvanı görebilirsiniz. Safari meraklısı olan insanların en çok tercih ettiği bu park, her yıl yüz binlerce misafir ağırlamaktadır. Kruger Ulusal Parkı’na uğramadan Güney Afrika Turu yapılmış sayılamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal