Fransa Turu

Mavi, beyaz ve kırmızılı renklerde olan bayrağıyla eşitlik, özgürlük ve kardeşlik gibi terimleri savunmaktadır Fransa.

22.06.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:37) Fransa Turu

Dünya’da kültür ve medeniyet anlamında oldukça önemli bir yer edinmiş Fransa aynı zamanda aşıklar şehri Paris de dünyanın bir numaralı aşk şehri haline gelmiştir ve çok önemli turistik mekan haline dönüşmüştür. Sinema, edebiyat, resim gibi dallarda da önemli söz sahibi olmuş sanata çok büyük öenm veren ülkelerden de biri olmuştur Fransa ayrıca. Fransa turu yaparken bu havayı oldukça fazla hissedeceğinize eminiz. Ayrıca Eyfel Kulesi ile de UNESCO kültür misası arasında Dünya üçüncüsü de olmuştur Fransa. Yılda tamı tamına 83 milyon turist çekerek turizm de korkunç bir ilerleme kaydetmektedir.

Dili

Fransa’nın resmi olarak kabul edilen dili Fransızcadır. Ayrıca ülkede yaşayan halk başka bir dil bilse bile konuşmamayı daha çok tercih etmektedir. Bu sebeple Fransa Turu yapacaksanız birkaç Fransızca kelime bilerek gitmenizi tavsiye ediyoruz kesinlikle. Aksi halde sizinle inat etmeden İngilizce konuşacak birini bulmakta zorlanabilirsiniz.

İnanç

Fransa din konusunda seküler bir ülke olmasıyla bilinir. Ancak kiliseye düzenli giden insan oranı ise %5 de kalmaktadır. Ülkede ayrıca Budist, Müslüman, Yahudi de çokça yaşamaktadır.

Ne zaman Gidilir?

Fransa’nın özellikle kıyı kesimleri yaz tatili yapmayı düşünenler için biçilmiş kaftandır. Pireneler ve Alpler ise kış tatili için oldukça iyi olacaktır. Alpler için en uygun zaman ocak ve şubat ayları olurken kış boyunca yoğun olarak yağış olan bu yeri ziyaret etmek için en uygun zaman mayıs ile ekim ayları arasında olacaktır. Bordeaux meşhur bağ bozumu aktivitesine katılmak için ise en uygun zaman eylül-ekim ayları olacaktır.  Fransa turu yaparken bu zaman dilimlerinde tercih yaparsanız kesinlikle tatiliniz daha verimli geçecektir diyebiliriz.

Ekonomisi

Dünyanın en büyük 500 şirketinden 31’i Fransa da yer almaktadır, ayrıca Avrupa’nın da en büyük ikinci ekonomisiniz oluşturmaktadır.

Kültürü

Her ülke de değişik adetler olabileceği gibi ülkede de mevcut. Fransa da samimiyet kavramı biraz yanlış anlaşılmakta örneğin yeni tanıştığınız birine İngilizce veya Fransızca selam, merhaba gibi sözcükler kullandığınızda samimiyetsiz olarak anlaşılacak, bunun yerine Fransa turu yaparken iyi günler beyefendi veya hanımefendi gibi kelimeler kullanırsanız doğru selamlaşmayı yapmış olacaksınız.

Mutfağı

Dünyanın en zengin ve çeşitli mutfaklarından biridir Fransız mutfağı. En ünlü yemekleri arasında ise salyangozdan yapılan escargot, at eti ve kurbağa bacağı gibi yemekler vardır. Ancak bunlar sık tüketilse ve olsa bile bunları yemek zorunda değilsiniz sadece. Bizim kültürümüze uyacak muhteşem şarapları ve peynirlerini de mutlaka tatmalısınız diyoruz. Özellikle Rokfor ve Brie gibi en meşhur peynirlerden olan peynirleri tatmalı ve alacağınız bir şarapla birlikte kendi ülkenize dönmelisiniz. Üretilen en meşhur şaraplar ise Fransa’da Bordo bölgesinde üretilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal