Yurt Genelinde Okul Çevreleri Ve Servis Araçları Denetlendi

Yurt çapındaki okul çevreleri ile servis araçlarında güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bin 733 araç ve sürücüsüne ceza verildi, 2 bin 670 aranan kişi gözaltına alındı.

09.02.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-10:57) Yurt Genelinde Okul Çevreleri Ve Servis Araçları Denetlendi

Yurt çapındaki okul çevreleri ile servis araçlarında güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bin 733 araç ve sürücüsüne ceza verildi, 2 bin 670 aranan kişi gözaltına alındı.

GENİŞ ÇAPLI DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı ekiper geçtiğimiz gün yurt çapında eş zamanlı olarak 48 bin 673 çalışanın katılımıyla 'Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ve Okul Servis Araçları Denetim Uygulaması' gerçekleştitildi.

Uygulamayla huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitedeki çocuk ve gençlerin her çeşit suçtan uzak tutulması, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli şekilde sürdürmelerinin sağlanması ve arananlar listesindeki kişilerin yakalanması hedeflendi.

733 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

Polis ve jandarma ekipleri tarafından denetlenen 31 bin 600 okul servis aracından 208'ine 'Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uymamaktan', 84'üne 'emniyet kemeri takmamaktan', 55'ine 'fazla yolcu taşımaktan' ve bin 386'sına diğer ihlallerden olmak üzere toplamda bin 733 araç ve sürücüsüne ceza verildi.

Eksikliği tespit edilen 243 okul servis aracına trafikten men cezası verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal