Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi 2 Aydan Az Olabilir

Yeni askerlik sistemi ile alakalı tartışmalar devam ederken kulislerde yeni bir söylenti konuşulmaya başlandı. Alınan bilgiye göre yeni sistemde temel askerlik süresi 2 aydan bile daha az olabilir.

09.02.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-11:02) Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi 2 Aydan Az Olabilir

Yeni askerlik sisteminde, temel askerlik süresinin üç ay olacağı öne sürülüyor. Fakat kulislerde “Bedellide 21 gün süreye dahi eleştiri yapıldı. 21 gün askerliği fazla görenler, üç ay mecburi askerliği nasıl yapacak” yorumları yapıldığı iddia ediliyor. Bu sebeple yeni sistemde temel askerlik süresinin iki aydan daha az olacağı tahmin ediliyor. Yeni askerlik sistemiyle alakalı düzenlemenin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Yeni askerlik sistemiyle alakalı çalışmalar devam ediyor. Geçen haftaki kabine toplantısında Milli Savunma Bakanlığı, taslak çalışmayı kabineye verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine, öngörülen askerlik süresinin uzun olduğunu söyleyerek, çalışmayı MSB’ye sevk etti.

Bakanlığın kriteri

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün aktardığına göre sisteminin sürdürülebilir olması ve TSK’nın gereksinimlerinde eksiklik olmaması için yeni askerlik taslağında titizlikle çalışılıyor. Bakanlığın en önemli kriteri, güvenlik ve terörle mücadelenin sekteye uğratılmaması. Yurt içindeki terörle mücadele, Kuzey Irak’taki PKK varlığı, Suriye sınırı ve Fırat’ın doğusunda olanlar, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler göz önüne alındığı zaman zorunlu askerliğin sürmesine kesin gözüyle bakılıyor. TSK’nın senelik 500 bin kadar erbaş ve ere gereksinimi göz önüne alınarak temel askerlik eğitiminden vazgeçilmeyecek.

Yeni askerlik sisteminde 6-9-12 ay gibi farklı askerlik süreleri üstünde duruluyor. Kulislere yansıyan söylentilere göre, temel askerlik süresinin üç ay olacağı, kalan aylar içinse belli bir bedel verilebileceği bildiriliyor. Bu süreyle alakalı hazırlığa “Bedelli askerlik süresi 21 gün olmasına karşın yükümlülerden eleştiri geldi. 21 gün askerliği fazla görenler, 3 ay askerliği nasıl yapacak” gibi eleştiriler yapılıyor. Bu sebeple yeni sistemde temel askerlik süresinin iki aydan daha az olması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal