Sigara Paketlerinin Cazibesi Ortadan Kaldırılacak

Sigara kullanımının azaltılması için çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sigara paketlerinin cazibesinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

09.02.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-10:48) Sigara Paketlerinin Cazibesi Ortadan Kaldırılacak

Sigara tüketiminin azaltılması için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, düz paket uygulamasıyla sigara paketlerinin cazibesinin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Pakdemirli, tütün mamulleri paketleri üstündeki sağlık uyarı mesajlarının kapladığı alanı yüzde 65'ten yüzde 85'e çıkardıklarını açıkladı. Pakdemirli, "Paket üstünde olan resimli sağlık uyarıları setinin yenilenmesiyle alakalı çalışmalarımız sürüyor." dedi.

"BU DÜZENLEMELER BİR MİHENK TAŞI NİTELİĞİNDEDİR"

Düz paket uygulamasıyla tütün mamulü paketlerin cazibesi ve çekiciliğini ortadan kaldırmayı, tütünün reklam ve tanıtım etkisi doğuracak biçimde kullanımını önlemeyi, sağlık uyarılarının fark edilebilirliğini ve etkinliğini arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Pakdemirli, "Bu düzenlemeler ülkemiz tütün kontrolü uygulamaları bakımından bir mihenk taşı niteliğindedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal