YSK, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'daki İlçe Seçimlerinin İptali İstemini Karara Bağlayacak

İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından CHP ve İYİ Parti, tüm ilçelerdeki seçimlerin ve 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nin de iptal edilmesini istemişti. YSK'nın bu itirazla ilgili bugün karar vermesi bekleniyor.

13.05.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-11:42)

31 Mart yerel seçim sonuçlarına gerçekleştirilen itiraz neticesinde İstanbul seçimlerinin iptal sebebinin bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulması bekleniyor. Diğer taraftan CHP ve İYİ Parti'nin iptal istekleri de karara bağlanacak

YSK, geride bıraktığımız haftalarda AK Parti ve MHP'nin İstanbul için olağanüstü itirazlarına dönük başvurusunu sonuçlandırmış ve büyükşehir belediyesi seçiminin tekrarlanmasına karar vermişti. Seçim tarihini de 23 Haziran 2019 olarak tespit etmişti.

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İPTAL EDİLSİN"

Millet ittifakının içerisinde olan CHP ve İYİ Parti ise tam kanunsuzluk iddiasıyla yeni bir dilekçe verdi. Dilekçede, "Mademki sandık kurullarının kurulmasında usulsüzlük sebeebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal ediliyor, o zaman aynı usulle oluşturulan sandık kurullarının vazife yaptığı 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli" fikri öne sürüldü.

39 İLÇE DE İPTAL EDİLSİN

Millet İttifakı, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasının iptal edilmesinin ve İstanbul'da gerçekleşen 39 ilçedeki bütün seçimlerin iptal edilmesine yönelik başvuru YSK'ya bildirdi.

BUGÜN KARARA BAĞLAMASI BEKLENİYOR

Kurulun bugün bir araya gelerek Millet İttifakı partilerinin bu itirazlarını karara bağlaması bekleniyor. Toplantının kurul üyelerinin gelmesiyle saat 14.00'te başlayacağı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal