Yeni Askerlik Sistemi, 23 Haziran'dan Önce Yasalaşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile yaptığı toplantıda yeni askerlik sistemi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, düzenlemenin 23 Haziran'dan önce yasalaşacağını söyledi.

15.05.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-09:55)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan, yeni askerlik sisteminin 23 Haziran İstanbul seçiminden önce kanunlaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam milletvekilleriyle iftarın sonrasında gece yarısına dek toplantı gerçekleştirdi. Hürriyet'in haberine göre toplantıda, çoğunlukla milletvekilleri söz aldı.

MECLİS'E GELECEK

Erdoğan, yeni askerlik düzenlemesinin gelecek hafta Meclis'e geleceğini ve seçimden önce kanunlaşacağını söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı tartışmaları gündeme taşıyan milletvekillerine cevap verirken özetle şu açıklamaları yaptı:

"Muhalefet bu meseleyi devamlı gündemde tutsa bile bizim gündemimizde yok. Tersi durumda sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper devleti değiliz. Seçimi alacağız diye halka olmadık sözler veremeyiz. Fakat ileride uygun bir zemin olursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı biçimiyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak biçimde bir çalışma olabilir."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 milyon 300 bin EYT'li var, senelik 10-60 milyar lira bütçe maliyeti olur" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mümkün değil bu" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal