YSK Başkanı Sadi Güven: Seçmen Listelerinde Değişiklik Olmayacak

YSK Başkanı Sadi Güven 23 Haziran seçimleriyle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Güven, seçmen listelerinde herhangi bir güncelleme olmayacağını söyledi.

15.05.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-10:11) YSK Başkanı Sadi Güven: Seçmen Listelerinde Değişiklik Olmayacak

YSK Başkanı Sadi Güven, "Sandık seçmen listeleri aynı olacak, herhangi bir güncelleme yapılmayacak. 23 Haziran'da kullanacağımız listeleri paylaştık. Yalnızca sandık kurulları değişecek. Vatandaşlarımız öğleden sonra ysk.gov.tr'den adlarını sorgulayabilirler.'" dedi

Güven açıklamasında şunları kaydetti;

"SEÇMEN LİSTELERİNİN AYNISINI KULLANACAĞIZ"

İstanbul'da 23 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde seçmen listeleriyle alakalı yoğun tartışmalar olduğunu fark ettim. Bu yenileme seçimi. 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimde kullandığımız sandık seçmen listelerinin aynısını kullanacağız. Herhangi bir güncelleme olmayacak, askıya da çıkmayacak. Oy kullanma hakkına sahip kim varsa oy verecek.

"SADECE SANDIK KURULLARI DEĞİŞECEK"

Partilerle sandık seçmen listelerini paylaştık. Vatandaşlarımız da kendileri de sorgulayabilecek, hangi sandıkta oy vereceklerini görecekler. Yalnızca sandık kurulları değişecek. Onun haricinde bir değişiklik yapılmayacak.

Oy veremeyecek kısıtlı seçmenlerle alakalı 'oy kullanamaz' şerhi düşülecek. Onlar silinmeyecek, karşısına işaret konulacak.

31 Mart'ta kim oy verme hakkına sahipse, 23 Haziran'da da oy verme hakkına sahip olacak. Siyasi partilerle de paylaştık, bunu karşılaştırma olanağına sahip olacak.

Gerekçeli kararın yazımı bittiğini paylaşacağız

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal