Yahudi Fanatikler Mescid-i Aksa'yı Bastı

İsrail polisi gözetimindeki 67 Yahudi, Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

02.09.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-08:57) Yahudi Fanatikler Mescid-i Aksa'yı Bastı

İsrail polisinin aralarında bulunduğu bir grup Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir muhitinde yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusunu işgal etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili İsrail polisiyle birlikte 67 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın yaptığını açıkladı.

Yetkili kişi, bu kişilerin 25'inin sivil, 35'inin polis, 7'sinin istihbarat memuru olduğunu  vurgulayarak, polis memurlarının Mescid-i Aksa'daki Kubbetu's Sahra'yı da işgal altında bıraktıklarını ve etrafta gerilimin arttığını dile getirdi.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi ile genellikle Mescid-i Aksa'nın avlusunda geziniyor. Bunun sonucu olarak da bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında tartışma yaşanmasına sebep oluyor.

 İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanında müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" sebebiyle kazı çalışmalarında bulunuyor, Mescid-i Aksa'da ibadet haklarının  olduğunu ifade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal