Van'ın Saray İlçesinde Yer Alan Kapıköy Sınır Kapısı Hizmete Açıldı

Temel 2 sene önce atılan ve 100 milyon liraya mal olan Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı hizmete açıldı.

19.02.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-11:48) Van'ın Saray İlçesinde Yer Alan Kapıköy Sınır Kapısı Hizmete Açıldı

Van'ın Saray ilçesinde 2 sene önce temeli atılan Kapıköy Gümrük Kapısı, hizmete girdi. 100 milyon liraya mal olan gümrük kapısının bölge turizmine de katkı sağlayacağı bildirildi.

İran ile en uzun sınır hattına sahip Van'da, komşu ülke İran ile ticaretin daha da geliştirilmesi için 2 sene önce inşasına başlanan yeni gümrük binası, tamamlanarak hizmete alındı. Şehir merkezine 90 kilometre mesafedeki Van ile İran'ın Hoy kentlerini birbirine bağlayan Kapıköy Gümrük Kapısı, açık- kapalı ve yeşil alanlar olmak üzere 70 bin metrekare alan üstüne kuruldu. İçinde modern yolcu giriş-çıkış peronları, idare hizmet binası, diğer kurum binaları, kaçak eşya ambarı, arama hangarı, X- Ray tarama sistemleri gibi modern bir gümrük kapısında olması gereken bütün araç, gereç ve teçhizatın olduğu gümrük kapısı, Türkiye'nin en modern kara hudut kapıları içindeki yerini aldı. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olan tam donanımlı gümrük kompleksi, bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak.

SELÇUKLU MİMARİSİ KULLANILDI

Kapıköy Gümrük Kapısı'nda Selçuklu mimarisinin göze çarptığını söyleyen Mehmet Halis Aydın, "Ülkemize gelen turistlerin ilk karşılaşacağı şey, özgün bir mimari tarzı olacaktır. Selçuklu mimari tarzı kapılara yansımış durumdadur. Hem çinilerde, hem diğer süslemelerde, hem renklerde bu göze çarpıyor. Gelen İranlı turistler, ülkemizin tarihi hakkında daha hudut kapısında bilgi almış olacaklar. Bu hususta emeği geçen bütün görevlilere ve mimarlara da teşekkür ediyorum. Çok güzel bir eser ortaya çıkardıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal