Vaniköy Camii Soruşturmasında Kararı Çıktı

Tarihi Vaniköy Camii'nde meydana gelen yangının çıkış nedeni ve sorumluların belirlenmesi için başlatılan savcılık soruşturmasında takipsizlik hükmü çıktı.

21.01.2021-14:48 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-14:48) Vaniköy Camii Soruşturmasında Kararı Çıktı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tarihi Vaniköy Camii'nde 15 Kasım 2020'de çıkan yangıyla alakalı "taksirle yangına neden olma" kabahatinden başlatılan soruşturmada karar çıktı.

Soruşturma neticesinde alınan takipsizlik kararında, caminin imamı Mustafa Coşkun müşteki, Yeni Valide Vaizi Şeyh Vani Mehmed Efendi Bin Bestam Vakfı görevlisi Uğur Vanioğlu da zanlı olarak yer aldı.

KASTEN YAPILDIĞINA DAİR KANIT BULUNMADI

Takipsizlik hükmünde, Üsküdar'da yer alan Vaniköy Camii'nde çıkan yangın neticesinde ciddi manada hasar oluştuğu gibi aynı zamanda cami imamlığını yapan müşteki Mustafa Coşkun'un evinde de hasar oluştuğu bilgisi aktarıldı.

Yangının elektrik tesisatından çıktığı kaydedilen kararda, şu ifadeler yer aldı:

"Olay yerinde gerekli keşif işlemi yapıldı. Üçlü bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, yangının kasten çıkarıldığına dair bir delil, emare ya da iddia bulunmadı."

Vaniköy Camii'nin vakfa ait olduğu ve yangının meydana gelmesinde vakıf idarecilerinin sorumlu tutulacağının bildirildiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal