Vaniköy Camii'ndeki Yangının Çıkış Sebebi Belli Oldu

Tarihi Vaniköy Camii'nde meydana gelen ve camiyi tamamen kullanılamaz duruma getiren yangının sebebi belli oldu.

08.12.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-16:40) Vaniköy Camii'ndeki Yangının Çıkış Sebebi Belli Oldu

Vaniköy Camii'nde meydana gelen yangınla ilgili yapılan soruşturma çerçevesinde hazırlanan bilirkişi raporunda, yangının eskiyen elektrik tesisatından çıktığı tespit edildi. Yangında herhangi bir kasıt olmadığı aktarılan raporda, eskimiş elektrik sistemini kontrol etmeyen vakıf idaresi, gereken önlemleri almakta yeteri kadar dikkatli olmadığı için kusurlu bulundu.

ELEKTRİKSEL BİR İHMAL

Bilirkişi, hazırladığı raporunda caminin ısıtma çoklu tesisat kabloları ile görüntü veya ses sistemi kablolarından gelen ısının bir süre sonra aleve dönüştüğünü ve her yeri ateşe verdiğini, elektriksel bir kaçağın oluşturduğu ısı kaynağının yangını başlattığını bildirdi.

Hazırlanan raporda, yangın yerinde olan cami imamı, eşi ile caminin bitişiğindeki yalıda görev alan güvenlik çalışanı ve teknik personelin bilgileri, polis tutanakları ile kamera kayıtları kontrol edildiğinde saat 11.15'te yangın kokularının gelmeye başladığı, üç dört defa kontrol edilmesine rağmen yangının sebebinin tespit edilememesi, bunun sebebinin ateşin duvarların içlerinden dolaşması olduğu, bunu  da ancak bir itfaiye görevlisinin bilebildiği ve saat 13.12'de yangın ihbar edilip saat 13.17'de de yangına müdahale edildiği belirtildi.

Bilirkişi hazırladığı raporda, caminin iç kısımlarında yer alan çıtaların üzerine tel gerilerek sıva edilip beton görünümü verilmiş olmasından sebep alevlerin bu çıtalara gelmesiyle yangının büyüdüğü ifade edildi. Bilirkişi raporunda ''Bir yangının başlangıç ve ortaya çıkışı 2 ila 4 saat bazen de 6 saat içinde gerçekleşir. Bu olayda kasıt olmamakla birlikte bilgisizlik, dikkatsizlik sonucu yangın olayı meydana gelmiş ve büyümüştür.'' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal