Türkiye'den Fransa'ya Sert Yanıt! İthamlar Kabul Edilemez

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 'Fransa Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla itham etmesi kabul edilemez.' ifadelerini kullandı.

12.11.2018-16:58 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-16:44) Türkiye'den Fransa'ya Sert Yanıt! İthamlar Kabul Edilemez

Fransa Dışişleri Bakanı'nın Kaşıkçı cinayeti soruşturması ile ilgili ifadelerine cevap veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 'Cumhurbaşkanımızı siyasi oyunlar oynamakla tham etmesi kabul edilemez' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan şu şekilde:

'Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında uaptığı hamlelerle ilgili son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi doğru değildir. Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır.

Cemal Kaşıkçı cinayetine dair delilllerin birçok dost ülkenin yetkilileriyle paylaşılması, Türkiye'nin gerçeği aydınlatma niyetini ne bir şekilde göstermektedir. Kanada Başbakanı Sayın Justin Trudeau da bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Türkiye'den kanıtları aldıklarını teyit etmişlerdir.

Bu dönemde Fransa'ya farklı şekilde muamele edilmemiştir. Kaşıkçı cinayeti hakkında kanıtların Fransız devletinin ilgili birimleriyle paylaşıldığını bu vesileyle belirtiyorum. 24 Ekim 2018 tarihinde Fransız istihbaratının bir temsilcisine ilgili ses kayıtları dinletilmiş ve kendisiyle aralarında kayıtların deşifresinin de bulunduğu detaylı bilgiler verilmiştir. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu mevcutsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır.

Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için halihazırda çalışmaktadır. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir. Bu vesileyle Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm üyelerini bu amaca matuf adımları atmaya davet ediyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal