Yarın Okullar Tatil mi?

Ankara, İstanbul ve Anadolu şehirleri için kar yağışları sonrası tatil olup olmayacağı konuşuluyor. Peki, Ankara'da okullar tatil mi? İstanbul'da okullar ne zaman tatil olacak?

06.01.2020-22:07 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-12:25) Yarın Okullar Tatil mi?

Aralık ayıyla birlikte okulların tatil edilecek günlere gelmiş bulunmaktayız. Son yıllarda mevsimlerin dengesi şaşmış durumdadır. İstanbul uzun zamandır Aralık ayında kışı göremiyor. Lakin ülkenin her yeri öyle değil. Başta doğu illeri olmak üzere birçok il kış ayında kara teslim oluyor. Kar tatilleri de başlamış durumdadır. 

BAZI İLLERDE KAR TATİLİ İLAN EDİLDİ

Türkiye genel anlamda soğuk hava dalgası altına girmiş durumdadır. Belli bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım aksadı ve okullar tatil edildi. Özellikle Konya’da dün geceden beri etkisini sürdüren kar yağışı okullara bir süre ara verildi. Kar kalınlığı 20 santimetreyi geçmiş durumdadır. Bazı ilçelerde yarım metreyi aşmış durumdadır. Konya’da merkez Selçuklu, Karatay, Meram İlçelerinde bir gün okullarda ara verildi. Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli’nde de okullar tatil edilmiştir. Bugün engelli veya hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak. 

TUNCELİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tunceli’de yağan yoğun kar nedeniyle 90 köy yoluna ulaşım kapanmıştır. Bu sebeple Pülümür Ovacık ve Nazimiye ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. 

ADANA KARA TESLİM

Adana’nın Tufanbeyli ilçesi, kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verdi.


21 ARALIK ANKARA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara’da birkaç günü yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemektedir. Bir süre daha yağması beklenen kar yağışı sonrası Ankaralılar kar tatili var mı sorusu soruyor. Ankara Valiliği bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan Karaman’ın Başyayla ve Sarıveliler, Muğla’nın Kavaklıdere, Kars tüm il genelinde, Aksaray Ortaköy, Denizli’nin Babadağ, Bingöl’ün Karlıova, Eskişehir’in Seyitgazi, Mihalıççık ve Han ilçelerinde bir günlük tatil ilan edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal