Kar Tatilinde Ek Ders Kesilir Mi?

Kar tatilinde ek ders kesilir mi 2018? Kar tatilinde nöbet ücreti kesilir mi? İdari izinde ek ders kesilir mi 2017? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

24.05.2018-21:22 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-21:14) Kar Tatilinde Ek Ders Kesilir Mi?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” kısmı “Ders vazifesinin yapılmış kabul edileceği durumlar” başlıklı 24. maddesi şu biçimdedir:

“(1) 01.09.2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders senesi içindeki iş günlerinde genel idari izinli sayılmaları nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yapamayan idareci ve öğretmenler ile öğrencilerin farklı sebeplerle sınıf yada okul bütünlüğünde izinli olmaları nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yapamayan  idareci ve öğretmenler, bu zamanlarda üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ilave ders, ders benzeri yönetim, hazırlık ve planlama vazifelerini yapmış kabul edilirler.”

VALİLİK, KAR TATİLİ KARARI ALIRSA, EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR?

Bu hükümlere göre; Herhangi bir sebeple eğitime ara verilmesi kararı alınan il ve ilçelerde vazife yapan eğitim ve öğretim işlerini fiilen yerine getiremeyen idareci ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde olan aylık karşılığı ders, varsa ilave ders, ders yerine geçen yönetim, hazırlık ve planlama vazifelerini yapmış kabul edilleceklerinden ek ders ücretleri tam verilecektir.

Bu madde ile sorun çözümlenmiş midir?

Üzülerek söylüyoruz ki hayır. Bakanlık veya valilik kendisi öğrenciyi izinli kabul ederse ek ders ücreti verilecektir. Ancak öğrenci kendisi gelmez ve ders boş olursa, ücret verilmeyecektir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal