Okula Başlama Yaşı

Okula başlama yaşı kaç olmalı? Okula başlama yaşı tablosu? 2018-2019 okula başlama yaşı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

24.05.2018-20:03 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-19:53) Okula Başlama Yaşı

Anaokuluna başlama yaşı kaç?

Anaokulu, 36 - 66 aylık çocukların eğitimi için açılan okul öncesi eğitim kurumudur. Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların gerçekleştiği senenin eylül ayı sonu itibaren 36 ayını bitiren ve 66 ayını tamamlamayan çocukların kaydı gerçekleştirilir.

Ana sınıfına başlama yaşı kaç?

Ana sınıfı, 48 - 66 aylık çocukların eğitimi için örgün ve yaygın eğitim kurumları kapsamında kurulan sınıflardır. Ana sınıflarına, kayıtların gerçekleştirildiği senenin eylül ayı sonu itibarıyla 48 ayını bitiren ve 66 ayını tamamlamayan çocuklar alınır. Fakat bir grup meydana getirilebilecek dek çocuk olmayan okullarda 36 - 47 ay arası çocuklar da ana sınıfına alınabilir.

İlkokula başlama yaşı kaç?

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların gerçekleştiği senenin eylül ayı sonu itibaren 66 ayını bitiren çocukların kaydı alınır. Gelişim açısından ilkokula hazır olduğu tespit edilen 60 - 66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı talebi olanlar da ilkokul birinci sınıfa alınır.

İlkokula başlama yaşı gelen çocuğu okula kayıt ettirmek zorunlu mudur?

Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını kazanan çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını kanıtlayan sağlık raporu ile okul öncesi eğitime verebilir yada kayıtlarını bir sene erteleyebilir. Velisinin yazılı isteği yada sağlık raporu kapsamında ilkokula kaydı bir sene ertelenen çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına ilk olarak kaydedilir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal