Norm Fazlası Öğretmenler

Norm fazlası öğretmen maaş alır mı? Norm fazlası öğretmen nasıl belirlenir? Norm fazlası öğretmen ne yapmalı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

24.05.2018-19:34 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-19:23) Norm Fazlası Öğretmenler

Norm Fazlası Öğretmen Nedir?

Norm Kadro Fazlası Öğretmenler, 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesindeki; “(1)Eğitim kurumunun veya bölümün kapatılması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespiti ile alakalı kararıyla ders kaldırılması veya norm kadro esasları uyarınca gerçekleştirilecek düzenlemeler neticesi öğretmen fazlası meydana gelmesi durumunda; eğitim kurumunun veya bölümün kapatılması yada program değişikliği neticesinde bu eğitim kurumlarında vazifeli öğretmenler, yeni eğitim kurumu kurularak öğrencilerin taşınması durumunda bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı sebebiyle kapatılan eğitim kurumlarında veya bölümlerde vazifeli olanlar ise açık norm kadro olması durumunda ilk olarak öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında gereksinim olan eğitim kurumlarına özür vaziyetleri ve tercihleri de dikkate alınarak atanırlar.

(2)Bu biçimde gerçekleştirilen atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda bu vaziyetteki öğretmenler tercihleri de göz önüne alınarak ilk olarak il içinde alanlarında gereksinim olan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında gereksinim olmayanlar, yer aldıkları ilde çalışılması lazım olan zaman şartı olmaksızın tercihleri kapsamında yer değiştirme sezonunda il dışına atamaları gerçekleştirilebilir. Bunlardan mecburi çalışma zorunluluğu olanlar, bölümlerinde gereksinim olan mecburi çalışma zorunluluğu öngörülen hizmet bölümlerine atanırlar.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal