Taksim'e Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis İzin Vermedi

Van, Mardin ve Diyarbakır belediyelerine kayyum atanmasının sonrasında Taksim Meydanı'nda taşkınlık yapmak isteyen HDP'li vekillerin de yer aldığı gruba polis izin vermedi.

19.08.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-18:21) Taksim'e Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis İzin Vermedi

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanları, İçişleri Bakanlığı tarafından vazifelerinden uzaklaştırıldı.

Bakanlıktan paylaşılan yazılı açıklamaya göre, haklarında terör suçlarından soruşturma olan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine yeni atamalat yapıldı. Bu çerçevede, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden alındı.

Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak atandı.

AHMET ŞIK: HAKLI OLAN BİR ŞEYİ BİZE YASAKLADILAR

Van, Mardin ve Diyarbakır belediyelerine atanan kayyum ardından da HDP İstanbul İl Başkanlığından milletvekilleri Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ortalığı karıştırmak ve gerginlik yaratmak niyetindeki HDP'lilere polis ekipleri izin vermedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal