Süleyman Soylu Belediye Başkan Adaylığına Sıcak Bakmadı!

Yerel seçimlerde AK Parti'nin Ankara adayları arasında adı geçen Süleyman Soylu'nun bu teklife sıcak bakmadığı öğrenildi. Soylu'nun yakın çevresine, "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım" dediği iddia edildi.

31.10.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-11:05) Süleyman Soylu Belediye Başkan Adaylığına Sıcak Bakmadı!

AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde Ankara için en olası adayını arıyor. Ankara adayı olabileceği iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakın çevresine "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım." dediği öne sürüldü.

"ANKARA İÇİN GÜÇLÜ 4 ADAY VAR"

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Siyaset sandık boyu ölçüyor" başlığıyla paylaşılan yazısında "Ankara adayı hususunda AK Parti'de de karara şimdilik varılmamakla beraber en güçlü görünen 4 aday var." sözlerini kullandı. Mevcut Başkan Mustafa Tuna ile devam etmek yada Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Bakan Emrullah İşler'den birini seçmek" diyen Sarıkaya, yazısına şu şekilde devam etti:

"SEÇMEN YÜZDE 60 PARTİ, YÜZDE 30 ADAY BAZLI OY VERİYOR"

Özhaseki, dün kulisteki sohbetimizde "Seçmenin yüzde 60 parti, yüzde 30 aday bazlı oy verdiğini" ifade etti. AK Parti'nin mesele ile alakalı etkin bir başka kişi de aynı yaklaşımı gösterdi, "Ankara seçmeninin %30'u yerli isim taleğ ediyor; fakat partinin teklif ettiğine de sonunda oy veriyor" dedi.

"BAKAN SOYLU BAŞKAN ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYOR"

Bakan Soylu'nun Belediye Başkan adaylığı meselesine sıcak bakmadığı, soran yakın çevresine de, "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım" dediği iddia ediliyor.

Ali Babacan'ın da siyaset düşünmediğine dikkat çekiliyor. Tuna yapılmayacak ise geriye Özhaseki ve İşler kalıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal