40. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Rekor Sayı

Dünyada sadece İstanbul’da düzenlenen kıtalar arası maratonuna rekor sayıda koşucunun katılması bekleniyor.

31.10.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-10:58) 40. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Rekor Sayı

Dünyada sadece İstanbul’da düzenlenen kıtalar arası maratonuna rekor sayıda koşucunun katılması bekleniyor. Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hasan Suel Çarşamba günü verdiği demeçte, "40. Vodafone İstanbul Maratonu'nda rekor sayıda koşucu bekleniyor." dedi. "Geçen sene ile karşılaştırıldığında bu sene maratona büyük ilgi var. İstanbul Maratonu, yabancı ve Türk koşuculardan büyük ilgi görüyor. Bu, koşucuların iki kıtayı geçtiği dünyadaki tek maraton. Koşucular ayrıca dünyayı görmek için de koşuyor. Bu maraton katılımcılara şehri görme şansı veriyor." dedi.

Maraton, daha önce Boğaz Köprüsü olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Asya yakasında başlayacak. Bitiş çizgisi, şehrin Avrupa yakasındaki tarihi Sultanahmet Meydanı'nda yer almakta. Bu sene "Sağlıklı Bir Gelecek İçin İstanbul’u Koş" sloganını hatırlatan Suel, "Türkiye'de koşu çok daha popüler hale geldi." dedi. 40. Vodafone İstanbul Maratonunda 100'den fazla ülkeden 3500 yabancı olmak üzere 30.000 civarında profesyonel koşucu yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul'un düzenlediği yarışın ana sponsoru Vodafone.

Geçen yıl, Fransız koşucu Abraham Kiprotich erkekler kategorisinde, Kenyalı Ruth Chepngetich adlı koşucu ise kadınlar yarışında birincilik kazanmıştı. Daha fazla bilgi için, Twitter'da "www.maraton.istanbul" web sitesini ve #runistanbul ve # run4health hashtaglerini kontrol edebilirsiniz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal